A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Danny Mills ma már szakértőként dolgozik, de korábban a Leeds United emblematikus figurája volt a kopasz, marcona védő. A korábbi jobbhátvéd 19-szer angol válogatott is volt, a párizsi olimpián viszont szurkolóként lesz ott.

Danny Mills a 2002-es világbajnokságon alapembere volt az angol válogatottnak, de ma már a fia legnagyobb szurkolója, ugyanis George Mills ott lesz az olimpián, mégpedig a brit atlétikai csapatban. George sikere középtávfutó, 1500 és 5000 méteren is indul majd a párizsi játékokon, a büszke apuka pedig a lelátón fog szurkolni neki.

WC2002-MATCH57
Danny Mills az angol válogatottban világbajnokságon is alapember volt
Fotó: ANTONIO SCORZA / AFP

A apuka elmondta, 14-15 évesen abba kellett hagynia a focit a fiának, hogy a futásra tudjon koncentrálni, de nagyon elszánt volt, a családi nyaralásokon például együtt mentek mindig futni, George szerint pedig apja fanatizmusa is sokat segített abban, hogy profi sportoló lehessen.

George júniusban ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon, az olimpián pedig az egész család ott lesz, hogy szurkoljon a fiúnak. A korábbi Leeds- és Manchester City-játékos elmondta, mentálisan sokat tud segíteni a fiának, hogy nyugodt maradjon, ez kiderül már a kvalifikáció alatt is, amikor hatalmas nyomás van a sportolókon.

26th European Athletics Championships - Rome 2024
George Mills az olimpián versenyezhet majd
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli/NurPhoto

„Már januárban megvettük a jegyeket, de az olimpia alatt nem fogunk találkozni. Sok család nem foglalkozik ezzel, de mi hagyni fogjuk, hogy nyugodtan készülhessen. Természetesen beszélünk majd, de pontosan tudja, mit kel tennie, mire van szüksége” – mondta Mills, aki szerint a cél az, hogy döntőbe jusson a fia, és akkor ő lesz a legbüszkébb az egész stadionban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!