Vágólapra másolva!
Megdöbbentő hírekről számolt a Walesben található Swansea városi bíróság. Michael White, nemzetközileg elismert sznúkerjátékos három évre börtönbe került súlyos testi sértés miatt.

A BBC beszámolója szerint a 33 éves sportolót a nemzetközi sznúker szövetség elítélte a történtek miatt és azonnali hatállyal megszüntette a tagságát a szervezetnél. Azaz ezzel minden korábbi verseny nevezése és a világranglistán elfoglalt helye törlésre került (60. volt). White-nak 21 napja van fellebbezni a döntés ellen.  

testi sértés sznúker
White-ra kemény három év vár a börtönben. Fotó: Xinhua via AFP / Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved

Nincs bocsánat

Az esetet követően a helyi rendőrségi szóvivő elmondta: 

Michael White jogosan kerül börtönbe, miután többször is bántalmazta áldozatát, aki emiatt különböző sérüléseket szenvedett el. A dél-walesi rendőrség számára prioritást élveznek a nők és lányok ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények, senkinek sem kell csendben szenvednie, ez a magatartás nem torelárható."

White volt a legfiatalabb játékos, akinek versenyen összejött egy frame-n belül egy 100-as break, mindössze kilenc évesen sikerült neki ez a bravúr, akárcsak az, hogy 14 évesen amatőr világbajnoknak mondhatta magát. Az első komoly nemzetközi címét még 2015-ben nyerte meg Mumbaiban, az Indian Opent, aztán a 2015/2016-os idényben a világranglistán a legjobb 16-ba került, majd 2017-ben megnyerte a második kiemelt versenyét is a Paul Hunter Classic-on.

A bíróság összesen 17+19 hónap börtönbüntetésre ítélte a játékost.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről