A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Egy négy évvel ezelőtti videófelvétel miatt vizsgálat indult a britek háromszoros bajnok lovasa, Charlotte Dujardin ellen, aki ezért kedden visszalépett a pénteken kezdődő párizsi olimpiától.

Az egyik legsikeresebb szigetországi női olimpikon bejelentette, hogy nem indul az ötkarikás játékokon, mert a nemzetközi és a brit szövetség is vizsgál egy négy évvel ezelőtt készült felvételt, amelyen az látszik, hogy edzésen Dujardin megüti és megrúgja a lovát.

Érthető, hogy a Nemzetközi Lovassport Szövetség nyomozást folytat, és úgy döntöttem, hogy amíg ez az eljárás zajlik, minden versenyt, beleértve az olimpiát is, kihagyok” 

- fogalmazott a 39 éves Dujardin, aki bocsánatot kért az akkori viselkedéséért.

Horse show CHIO
Charlotte Dujardin nem lesz ott a párizsi olimpián
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Charlotte Dujardin a 2012-es londoni, a 2016-os riói és a 2021-es tokiói olimpián összesen hat érmet (3 aranyat, 1 ezüstöt és 2 bronzot) szerzett. Rajta kívül női honfitársai közül csak a pályakerékpáros Laura Kennynek (5 arany, 1 ezüst) van hat dobogós helyezése a játékokról.

Mélységesen szégyellem magam, abban a pillanatban jobb példát kellett volna mutatnom”

 – tette hozzá a brit olimpiai bajnok, aki elmondta azt is, hogy őszintén sajnálja tettét és elkeseredett, amiért cserben hagyja a csapatát, a szurkolókat és a szponzorokat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!