A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A magyar úszónő, Telegdy-Kapás Boglárka a 14. helyen zárt, így nem jutott döntőbe a női 200 méteres pillangóúszásban a párizsi olimpián. Az utolsó egyéni, olimpiai úszása után a helyszínen nyilatkozott a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Az olimpiai bronzérmes Telegdy-Kapás Boglárka néhány napja még lázas volt, ehhez képest továbbjutott az előfutamból, majd a középdöntőben 14.-ként zárt 200 méter pillangón a párizsi olimpián. Ez volt az utolsó úszása egyéni versenyszámban olimpiákon az év végén visszavonuló magyar sportolónak, aki a szám 2019-es világbajnoka. A futama után többek között az Origo Sport mikrofonja előtt is beszélt a történtekről.

Telegdy-Kapás Boglárka, olimpia, úszás
Telegdy-Kapás Boglárka túl van az utolsó egyéni olimpiai úszásán
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Telegdy-Kapás Boglárka nyilatkozata az egyéni olimpiai búcsú után

„Sikeresnek értékelem a napot, mert mindent kiadtam magamból, és teher nélkül tudtam úszni. Jobbat úsztam, mint reggel, de gondoltam, hogy ez nem lesz elég a döntőhöz. Az is nagy dolog volt, hogy megúsztam az olimpiai szintet és itt lehetek, nagyon sok velem egykorú már nincsen a mezőnyben. A pszichológusom tanácsolta, hogy ne várjak el itt magamtól nagy dolgokat, hiba voltak korábban jobb eredményeim" – mondta Telegdy-Kapás Boglárka, aki Milák Kristófnak az elmúlt hónapokban történő médiakerüléséről nem akart nyilatkozni.

Telegdy-Kapás Boglárka, olimpia, úszás
Telegdy-Kapás Boglárka 14. lett
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar úszónő korábban a közösségi médiában jelezte, hogy az elhunyt húgáért és a magyar szurkolókért is úszik, erről is beszélt a kiesése után.
„Rengeteget írtak pozitív dolgokat ismeretlenül is, éreztem is a támogatást, úgyhogy ezt nem egyedül, hanem nagyjából 10 millió emberrel együtt úsztam. A családunk egy része is itt van, ez is erőt adott. Tényleg mindenkinek hálás vagyok!"

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!