A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpiára készülő, legalább hat koreai úszó úgy döntött, hogy elköltözik az olimpiai faluból és helyette egy, a verseny helyszínéhez közeli szállodában száll meg.

Csong Csang-hun, a Koreai Úszószövetség (KSF) elnöke elmondta, hogy többek között a férfi 4x200 méteres gyorsúszó váltó tagjai, összesen hat versenyző szállodába költözik, amely az úszóversenyek helyszínétől, a La Defense Arénától mindössze egy ötperces sétára található.

Visit 2024 Olympic Village in Paris
Többen is kiköltöznek az olimpiai faluból
Fotó: tringer / cnsphoto / Imaginechina via AFP

A KSF azt követően lépett, hogy két úszó is a közlekedési problémákra panaszkodott. „Csak azt akarjuk elérni, hogy legalább egy kicsit kényelmesebb legyen nekik” - mondta Csong.

A csütörtöki edzés után az egyik úszó, Kim elmondta, hogy a sportolók buszán az ablakokat leragasztották, miközben nem ment a klíma a buszon. Egy másik alkalommal a busz kisebb balesetbe keveredett, miután a sofőr elnézett egy kanyart.

„Kint hűvösebb volt, mint a buszban” - mondta egy másik úszó, Hvang, aki szerinte lépni kellett. „Általában 40-45 percig tart a falutól az arénáig az út, de volt, amikor több mint másfél órába telt. Az ablakokat valószínűleg azért ragasztották le, mert aggódnak a terrortámadások miatt, de ez így rettenetes” – mondta.

A koreai szövetség ezt követően lépett és kimenekítette az úszókat a faluból, így ők könnyebben készülhetnek majd a versenyszámaikra. 

Korábban a magyar kapitány is panaszkodott a transzferre és a hírek szerint több nemzet sportolói is azon tanakodnak, hogy inkább szállodába költöznek az olimpiai falu helyett

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!