Vágólapra másolva!
Újabb világrekordot állított fel a kötéljárás észt legendája, Jaan Roose, aki a világon elsőként kelt át egy slackline-on az olasz félszigetről Szicília szigetére. Az esemény csak azért nem sikerült tökéletesen, mert a cél előtt nem sokkal Roose lecsúszott a kötélről.

Karrierje újabb elképesztő, bátran kijelenthető, hogy páratlan teljesítményét hajtotta végre a napokban Jaan Roose, a kötéljárás háromszoros észt világbajnoka, megannyi rekord tartója.

Roose ezúttal az olasz félszigetről kelt át gyalog Szicíliára. A kiindulási pontja a calabriai Villa San Giovanni volt, míg a célt a csizmához legközelebbi szicíliai pont, Torre Faro jelentette. Roose az utat a messinai szoros két partján ágaskodó villanyoszlopkra kifeszített 1,9 centis slackline-on tette meg. Természetesen ki volt biztosítva, hiszen azért nem akart mindenáron belehalni a rekordkísérletbe.

Az eddigi slackline világrekord 2710 méter volt, Roose útja pedig pontosan 3646 méter volt. A helyenként közel 40 km/h-s szél alaposan megnehezítette az észt fiú dolgát, aki mintegy 150 méterrel a cél előtt le is csúszott a kötélről, azonba vissza tudott rá állni, és végül mintegy 3 és fél óra alatt teljesítette a páratlan utat.

Aki ráér, az itt az egész utat végignézheti:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről