A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Ötvenéves korában elhunyt Szabó Krisztián, korábbi rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki a női válogatott vezetőedzőjeként dolgozott.

Rövid betegség után ötvenéves korában meghalt Szabó Krisztián. A sportágban éveken keresztül a szegediek és a junior válogatott csapat, illetve gyorskorcsolya sportágban a női válogatott vezetőedzőjeként dolgozott - írja a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hivatalos oldala.

Szabó Krisztián 50 éves volt
Fotó: hunskate.hu

Szabó Krisztián szülővárosában, Debrecenben kezdett el korcsolyázni, rövidpályás gyorskorcsolyázóként képviselte a magyar színeket olimpián, világ- és Európa-bajnokságon, valamint téli Universiádén is. Tagja volt a 2001-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerző férfiváltónak, majd a következő évben indulhatott a Salt Lake City-i téli olimpián.

Sportolói pályafutása után dolgozott a Szegedi Korcsolyázó Egyesület vezetőedzőjeként, tanítványai közé tartozott – többek között – Lajtos Szandra, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Oláh Bence.

Hosszú éveken keresztül irányította a short track junior válogatottat, munkája során számos junior világbajnoki éremmel és Európa-Kupa dobogóval járult hozzá a magyar korcsolyasport sikereihez. A 2023-24-es szezontól a női gyorskorcsolya válogatott vezetőedzőjeként dolgozott. 

Szabó Krisztiánt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a saját halottjának tekinti.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!