A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar úszó, Németh Nándor egyetlen századdal maradt le az éremről a férfi 100 méteres gyorsúszásban a párizsi olimpián. Az úszása után a helyszínen nyilatkozott a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes Németh Nándor 100 m gyorson a harmadik legjobb idővel jutott döntőbe a párizsi olimpián, majd a fináléban 2 századdal maradt el az ezüstérmes időtől, és 1-re a bronzérmestől (és az egyéni csúcsától), így negyedik lett. A futama után többek között az Origo Sport mikrofonja előtt is beszélt az érzéseiről.

Németh Nándor, úszás
Németh Nándor egyetlen századdal maradt le a férfi 100 méteres gyorsúszás olimpiai dobogójáról
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Kicsit lehetett volna barátságosabb ez az időeredmény, de ilyen a 100 m gyors. Fájni fog egy ideig, az biztos, mert egy holtverseny összejöhetett volna a harmadik helyen. Nehéz mit mondani, mert az érem volt az álom, de mindent megtettem érte, abszolút kiúsztam magamból mindent, a végén még a fejemet is betettem, nehogy ezen múljon – nyilatkozta Németh Nándor a 100 m gyors döntője után. – Nem vertem nagydobra, de akik benne voltak, tudják, hogy nem volt minden rendben a klubnál az elmúlt fél évben, de nem panaszkodhatok, mert ez egy hibátlan úszás volt részemről. Nyolcadik idővel érkeztem ide, megmutattam, hogy ennél többre vagyok képes."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!