A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Chateauroux. Ebben a Párizstól 300 km-re fekvő kisvárosban található Franciaország nemzeti lőtere. Ezért kellett az olimpiai sportlövő mezőnynek ide költöznie, meg azért, mert a rendezők nem voltak hajlandóak a fővárosban új lőteret építeni.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor jelenti a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Chateauroux-ból.

Amikor először szembesültünk azzal, hogy az olimpia sportlövő versenyeit nem Párizsban, hanem a fővárostól 300 km-re fekvő Chateauroux-ban rendezik, nem is akartuk elhinni, hogy mindez létezik. A vitrolázásban megszokott, hogy a versenyeket az olimpia rendező városától távolabb bonyolítják le, így lehetett olimpiai rendező 1980-ban Tallinn vagy 1996-ban Savannah. A sportlövészet eddig szinte mindig az olimpia rendező városában került megrendezésre - a párizsi olimpia esetében ez is másképpen van.

Haladunk a Nemzeti Lőtér felé
Fotó: Lantos Gábor

Párizsból vasárnap hajnalban az első, 6.21-es vonattal indultunk el, majd két órás várakozás után érkeztünk meg Chateauroux vasútállomására. Itt egy jó negyedórát várattak bennünket, majd jött egy busz, amely közel 45 percen át döccögött a nemzeti lőtér felé. Rozsdás mezőgazdasági épületek, napraforgóföldek és szélben lengedező fák - egyszer csak megérkeztünk oda, ahol a világ legjobb sportlövői versenyeznek az olimpián.

Napokkal ezelőtt már megírtuk, hogy ez az elhelyezés, az itteni kollégiumi szállások, a fürdőszoba és WC nélküli szobák egyszerűen méltatlanok az olimpiához. Személyesen tapasztalva is azt tudom írni: egészen nevetséges, hogy ezt a Nemzetközi Sportlövő Szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezte.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!