A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Minden szépsége vagy éppen visszássága mellett azért a bosszantó hibák sem maradtak ki a párizsi olimpia pénteki megnyitóján. Az olimpiai zászló fordított felvonása mellett egy másik óriási baklövést is sikerült elkövetni, mégpedig akkor, amikor a dél-koreai csapat hajója haladt el a legnagyobb lelátó előtt a Szajnán.

Szinte törvényszerű volt, hogy a közel négy órán tartó megnyitóban lesznek bakik, de két ilyen súlyosra aligha számított bárki is. Mint azt már korábban megírtuk, az események végén az arra hivatottak fordítva, fejjel lefelé vonták fel az olimpiai lobogót.

A másik nagy hibát a csapatok hajós felvonulásán követte a küldöttségeket bemutató hangosbemondó. Amikor a dél-koreai csapatra került sor, előbb franciául, majd angolul is Koreai Népi Demokratikus Köztársaságként, azaz Észak-Korea hivatalos nevén lettek említve.

Miután a két ország között soha nem került sor békekötésre a koreai háború 1953-as lezárása után, így tulajdonképpen a mai napig háborúban állnak, és mindennaposak köztük a határ menti villongások és a háborús fenyegetések (főleg észak részéről).

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismerte a hibát, és szombat reggel az első dolga volt, hogy bocsánatot kérjen az érthetően rettentően csalódott dél-koreai küldöttségtől.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!