A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Pupp Réka ötödik helyen végzett vasárnap a párizsi olimpia cselgáncstornáján az 52 kilogrammosok között, miután a bronzmeccsen kikapott a francia Amandina Buchard-tól.

Ami az Atomerőmű SE 28 éves sportolójának az útját illeti, a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram elleni győzelem után kikapott az ötkarikás ezüst- és bronzéremmel is rendelkező olasz Odette Giuffridától a negyeddöntőben, így a bronzéremig tartó vigaszágra került. 

Pupp Réka, cselgáncs
Pupp Réka fantasztikusan szerepelt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ott a vb- és Eb-harmadik Gefen Primo várt rá: mindössze 46 másodperc telt el a küzdelemből, amikor egy földharc során karfeszítéssel átfordította ellenfelét, aki kopogással jelezte, hogy feladja, így ippon-győzelemmel nyert. 

A kétszeres Európa-bajnoki harmadik magyar versenyző a bronzéremért küzdhetett végül Amandina Buchard - 7/7 volt a kettejük mérlege a francia javára - ellen. A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa azonnal kapott lerántásért egy intést, de megúszta sidó nélkül. Egy perc után nem bolt pont egyik oldalon sem, Pupp Réka határozottan ment előre, de a francia is keményen harcolt, a magyar dzsúdós megúszott egy erős támadást. 

Mindkét versenyző elképesztően erős volt a földön, elképesztő volt a csata. Felváltva jöttek az indítások, de érvényes pont nem volt. Buchard inkább csak védekezett, de így is Pupp kapott sidót. 

A rendes játékidőben nem esett pont, így jöhetett a csata az aranypontért. Hihetetlenül parázs volt a küzdelem, sok volt a földharc, láthatóan mindkét versenyző fáradt. Lerántásért megkapta a második sidót is Pupp, így nehéz helyzetbe került a magyar. 8500 meber szurkolt a helyszínen a franciának, aki ugyancsak nagyon jól küzdött. 


JUDO OLY PARIS 2024 
JUDO OLY PARIS 2024
Pupp Réka elvesztette a bronzmeccset
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Elképesztő volt a harc, hét perce küzdöttek egymás ellen, amikor megkontrázta Puppot Buchard és megnyerte a bronzérmet. A magyar dzsúdós így az ötödik helyen végzett az olimpián. 

Pupp három éve is ötödik volt az ötkarikás játékokon.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!