A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia után befejezi teniszpályafutását a kétszeres ötkarikás aranyérmes, korábbi világelső Andy Murray - adta hírül az MTI.

A 37 éves brit játékos kedden a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra döntését. 

Megérkeztem Párizsba, életem utolsó tenisztornájára"

- írta Murray. Hozzátette: "Nagy-Britanniát képviselni pályafutásom messze legjobb időszaka volt és rendkívül büszke vagyok arra, hogy ezt még egyszer megtehetem."

Men's Doubles First Round/ Tennis 2024 Wimbledon Day 4
Andy Murry fénykorában az egyik legjobb teniszező volt a világon. Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP / The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri

A nagy négyes ismert alakja vonul vissza

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy Murray az idei esztendő végén visszavonul, most azonban az is kiderült, hogy a párizsi olimpia lesz profi karrierje során az utolsó versenye. 

Murray 2012-ben Londonban és 2016-ban Rio de Janeiróban nyert olimpiai bajnoki címet egyesben, mindemellett háromszor győzött Grand Slam-tornán (kétszer Wimbledonban, egyszer a US Openen), 2013-ban Wimbledonban 77 év után diadalmaskodott hazai férfi indulóként.

A pályafutása során 46 megnyert trófea mellett 2010-2016 között az Australian Openen ötször is döntőbe került, míg a Roland Garroson is sikerült egyszer a fináléba ütnie magát 2016-ban, igaz, ezekben a döntőkben alulmaradt végül.

A 2019 óta kisebb-nagyobb sérülésekkel küzdő Murray 2012-ben Laura Robson partnereként vegyes párosban ezüstérmes nyert a nyári játékokon. A brit kiválóság jelenleg csupán 121. a világranglistán, és tagja volt a nagy négyesnek, azaz a Federer, Nadal, Djokovic trió mellett ő volt a negyedik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!