A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Eseménydús már az első teljes nap is a 33. nyári olimpián, amelynek szombat esti programjában több magyar sportolónak is szurkolhatunk.

Időrendben haladva először Muhari Eszterért lehet izgulni, a fiatal párbajtőröző élete első olimpiáján rendkívül magabiztos vívást bemutatva jutott be az elődöntőbe, ahol francia ellenfele lesz majd 19.25-től. Remélhetőleg a döntőben láthatjuk majd újra a 21 éves versenyzőt, de ha mégsem erre kerülne sor, akkor is éremért vívhat majd még szombat este.

IMG_5967
Muhari Eszter óriási formában vív. Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A magyar férfi 4x100 méteres gyorsváltó még délelőtt ugrott medencébe, és a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összetételű váltó az első elődöntőben a világbajnok kínaiak, a britek és az olaszok mögött végzett. A második elődöntőben csak az ausztrálok, az amerikaiak és a brazilok előzték meg a négyest, így a mieink készülhetnek az esti döntőre, miközben a hazaiak a sztár úszójukkal, Léon Marchand-nal lemaradtak a fináléról. Az úszódöntők este 20.30-tól kezdődnek majd.

Végül, de nem utolsó sorban Póta Georgina a kiírás szerint 22.15-től kezd a német-kínai riválisa ellen a női asztalitenisz verseny első körében, a Dél-párizsi 4-es arénában.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!