A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Egy szexista, a női sportolókra nézve sértő megjegyzése után az Eurosport azonnali hatállyal kirúgta egyik kommentátorát, a brit Bob Ballardot.

Az olimpia eseményeit Európa-szerte közvetítő Eurosport vasárnap éjjel azonnali hatállyal kirúgta egyik legrutinosabb kommentátorát, Bob Ballardot. A szakmában világszerte jól ismert brit veterán a női 4x100 méteres gyorsúszóváltó eredményhirdetése után beszélt meggondolatlanul.

"Na végeztek a lányok... tudják, azzal, amit ők szeretnek, együtt lógni, sminkelni" - mondta Ballard, miközben a győztes ausztrál váltó tagjai, Mollie O’Callaghan, Emma McKeon, Meg Harris és Shayna Jack sétált le az éremátadó pódiumról.

A Ballard mellett ülő Lizzie Simmonds, azonnal jelezte, hogy ez nem volt helyénvaló, majd az adás befejezése után ugyanezt mondták a munkáltatói is, hozzátéve még, hogy ki van rúgva a rutinos kommentátor, írja a BBC.

Bob Ballard az 1980-as évek óta dolgozott nagy világeseményeken, számos olimpián és különböző világbajnokságon járt, és rendkívül sokoldalú, felkészült kommentátorként ismerik, aki közvetített vízilabdát, jégkorongot és még kerekesszékes teniszt is, de az igazi terepe az úszás és a műugrás volt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!