A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A háromszoros címvédő magyar kardvívó, Szilágyi Áron vereséggel kezdte a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, majd a helyszínen nyilatkozott a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A világranglista 5. helyén álló, háromszoros címvédő Szilágyi Áron a kanadai Fares Arfa elleni vereséggel az első körben búcsúzott vívásban, így nem sikerül a történelmi, negyedik olimpiai bajnoki címének megszerzése. Az ötkarikás játékok egyéni versenyeiben 2008 óta első vereségét elszenvedő kardvívó többek között az Origo Sport mikrofonja előtt beszélt az asszó után.

Szilágyi Áron
Szilágyi Áron nem lesz sorozatban négyszeres olimpiai bajnok egyéni kardvívásban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Gyakorlatilag mindenhol. Nem tudok olyan elemet kiemelni, amelyben jobb lettem volna az ellenfelemnél, taktikailag, fizikailag és technikailag is fölém nőtt, mintha olvasott volna engem – válaszolta Szilágyi Áron arra a kérdésre, hogy hol mehetett el a 0-6-tal kezdődő asszó. – Olyan érzésem volt, mintha én lennék az újonc, és ő a háromszoros olimpiai bajnok. 0-6-ról 4-6-ra feljöttem, majd csináltam egy butaságot, pedig ha 5-6, az meghozhatta volna a fordulatot. Annyira sokkolt ez az asszó, hogy még csak dühös vagy csalódott sem vagyok. Alapvetően jó érzésekkel jöttem ide, egy éremben reménykedtem, abszolút nem gondoltam volna, hogy így legyőznek. Ha leülepedett, megpróbálok fókuszálni a csapatversenyre."

A nyolcaddöntőbe jutásért rendezett meccseken érdekelt magyarok közül Szatmári András is búcsúzott, Gémesi Csanád, és a párbajtőröző Muhari Eszter viszont továbbjutott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!