A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Szívrohamot kapott a Floridában élő olimpiai bajnok magyar tornász, Ónodi Henrietta. A korábbi kiváló sportoló súlyos állapotban került kórházba, ahol azóta is orvosi felügyelet alatt áll.

A rettenetes hírt az 1992-ben Barcelonában ugrásban olimpiai bajnok Ónodi Henrietta testvére, Ónodi Barbara tudatta az interneten, majd a kiváló tornász korábbi csapattársa, Molnár Andrea osztotta meg a Facebook-oldalán.

"Kétségbeesetten kérek segítséget, hogy pénzt gyűjtsek nővéremnek, az ötvenéves Ónodi Henriettának, aki súlyos szívinfarktust kapott. Mint azt sokan tudjátok, Heni magyar nemzeti hős, olimpiai arany- és ezüstérmes, aki mindig az elsők között nyújtott kezet és támogatta a rászorulókat. 

Március 28-án egy floridai élelmiszerboltban volt, abban a városban, ahol él, és a három kisgyermekének vásárolt, amikor hirtelen összeesett. Henit azonnal kórházba szállították, útközben többször is leállt a szíve.

Stabilizálták, és kórházba szállították, ahol szinte teljes artériás elzáródást diagnosztizáltak nála. Azonnal megműtötték, hogy megmentsék az életét. Jelenleg is kórházban van kezelés alatt. Ez a váratlan esemény hihetetlen kihívást jelent Heni és családja számára mind érzelmileg, mind anyagilag. Jelenlegi állapota hosszú távú gondozást és kiterjedt rehabilitációt igényel, hogy visszanyerje egészségét. A jelenlegi biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást" -írta angolul a közösségi médiában Ónodi Barbara, aki azonnal gyűjtésbe kezdett a tornász társadalomban, hogy fedezni tudják testévre kezelésének költségeit.

A Magyar Nemzet megkeresésére a korábbi tornász, a párizsi olimpia helyszínén tartózkodó Csisztu Zsuzsa is megerősítette a szomorú hírt.

A békéscsabai születésű Ónodi Henrietta olimpiai ezüstérmes talajgyakorlata:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!