Vágólapra másolva!
A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal a második szettben 1:4-ről fordítva jutott be a negyeddöntőbe a svédországi Bastadban zajló, 579 ezer euró (229 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A 38 éves spanyol sztár - aki sérülései miatt jelenleg csak 261. a világranglistán - csütörtökön 6:4, 6:4-re verte az ötödik kiemelt, szintén balkezes brit Cameron Norrie-t (42.). Bár a spanyol világsztár az idei 13 mérkőzésén már mutatott valamit a régi formájából, de 

a mostani teljesítménye vitathatatlanul a legmeggyőzőbb volt.

Nadal a 1 óra 43 perces diadala után érhetően elégedetten nyilatkozott.

Rafel Nadal
Rafael Nadal hatalmas fordítással már negyeddöntős Bastadban
Fotó: AFP

"Nagyszerű érzések vannak bennem. Egy ideje nem játszottam a Touron. Nagyszerű érzés, hogy egy olyan kiváló játékos ellen, mint Cameron, jól szerepeltem. Azt hiszem, néhány pillanatig nagyon jól játszottam, van, hogy kicsit agresszívebben kell játszani. Nem versenyeztem túl gyakran, így az olyan meccsek és győzelmek, mint a mai, segítenek. Az egész meccsen ritmusban lenni és az egész meccsen nyomás alatt tartani az ellenfelet, ez az, amin még javítanom kell" – mondta Nadal a pályán adott interjújában. 

A mallorcai salakkirályra a nyolc között a 4. kiemelt argentin Mariano Navone vár, aki kikapott Fucsovics Mártontól áprilisban a bukaresti fináléban - írja az MTI.

A 14-szeres Roland Garros-győztes Nadal csípőproblémák miatt csaknem az egész 2023-as szezont kihagyta, idén pedig a bastadi még csak a hatodik versenye. Wimbledonban nem indult el, hogy minél többet készülhessen kedvenc borításán az olimpiára, mivel a párizsi játékok tenisztornáját is salakon vívják majd a Roland Garroson.