Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Marozsán kikapott a német Strufftól, így az első fordulóban kiesett hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon.

A világranglistán 43. magyar - aki tavaly éppen Londonban volt először főtáblás Grand Slam-tornán - Jan-Lennard Struff-fal került szembe, aki két hellyel előzi meg őt a rangsorban. A 34 éves németet alig több mint egy éve még 21-edikként jegyezték, eddigi egyetlen ATP-tornagyőzelmét pedig idén a müncheni salakon aratta. Wimbledonban a legjobbja a 2018-as negyeddöntő volt, tavaly csípősérülés miatt nem indult, előtte pedig kétszer rögtön búcsúzott, igaz, Danyiil Medvegyev és Carlos Alcaraz személyében kifejezetten nehéz ellenfelei voltak. Egymás elleni mérlegük 1-1-re állt: 2022-ben egy pozsonyi challengeren Marozsán, tavaly Szófiában pedig Struff bizonyult jobbnak.

Marozsán Fábián az első fordulóban kiesett
Fotó: x.com/ChipundCharge

A harmadik csatát a Hajdúszoboszló SE sportolója kezdte jobban, remek játékkal 4:1-re elhúzott, ekkor azonban váratlan és mély hullámvölgy következett: a warsteini teniszező sorozatban öt gémet hozott, és 31 perc után játszmaelőnyben volt. A folytatás 4:4-ig csak bréklabdákat hozott, de ekkor Marozsán balszerencséjére bréket is, a rivális azonban 5:4-nél nem tudta kiszerválni a szettet, mert a magyar remek fogadásokat ütve visszabrékelt, így a rövidítésre maradt a döntés. Ebben Marozsán 6-4-re ellépett, és a második szettlabdájánál az ekkor már 13 ásznál tartó Struff egy könnyű labdát kiütött - derül ki az MTI tudósításából.

A harmadik felvonásban 3:2-nél a füvön otthonosabban mozgó ellenfél nagyszerű fogadójátékkal rukkolt elő, majd 5:2-nél a visszaeső magyar adogatóként az első két szettlabdát még hárította, de a harmadiknál beütötte negyedik kettős hibáját.

A negyedik játszmában megintcsak Struff volt a stabilabb, 2:1-nél hatodszor is brékelt, s mivel a hátralévő időben a magyar a kettőből egyik bréklabdáját sem tudta értékesíteni, már nem maradt esélye a fordításra. A találkozó 2 óra 9 percig tartott, Struff 23 ásszal zárt.

Jan-Lennard Struff (német) - Marozsán Fábián 6:4, 6:7 (4-7), 6:2, 6:3

A világranglistán 70. Fucsovics Márton a 2021-ben döntős Matteo Berrettinivel csapott össze az első fordulóban. A harmadik csatában a magyar teniszezőnek 0:1-nél négy bréklabdát kellett hárítania, innentől viszont mindketten stabilan hozták az adogatásaikat. A rövidítésben a 32 éves magyar két elrontott ütése döntött, 55 perc után a római játékos került szettelőnybe. A folytatásban 1:1-nél jött a meccs első brékje, az olasz játékos egy remek elütéssel elvette Fucsovics szerváját, aki az egész játszma során mindössze egy pontot hozott fogadóként.

Fucsovics Márton keményen küzdött, de olasz riválisa jutott tovább
Fotó: AFP (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

A harmadik felvonásban az olasz is megingott, és Fucsovics - 1 óra 50 perc után - először el tudta venni az addig érinthetetlen szerváját. 

Az előnyt sikerült végigvinni, és részben négy ásznak köszönhetően összejött a szépítés. A negyedik szett előtti szünetben Berrettini ápolást kért a hátára - számolt be róla az MTI. Ezt követően valamelyest lassultak az erőteljes adogatásai, de hozta a szervagémjeit, sőt, kétszer is elvette az egyre inkább széteső Fucsovicsét. A magyar játékos innen már nem tudott visszakapaszkodni, és 2 óra 54 perc után mehetett a hálóhoz gratulálni riválisának.

Matteo Berrettini (olasz)-Fucsovics Márton 7:6 (7-3), 6:2, 3:6, 6:1

 

Mindent egy helyen az Eb-ről