A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Vérfürdő, törött kar, új bajnok: nem csalódott, aki megnézte a UFC hajnali gáláját.

Az UFC 304 Manchesterben zajlott, de nem örülhettünk, ugyanis a szervezők az amerikai közönségnek kedvezve hajnalban kezdték a gálát, az európai rajongók - és a bunyósok - nagy "örömére."

Az előmeccsek közül Muhammad Mokaev és Manel Kape meccse ígérkezett izgalmasnak, a két bunyós ugyanis már a hotelben, illetve a mérlegelésen is egymásnak akart esni. Ennek ellenére óvatos - már-már unalmas - volt a találkozó, amit Mokaev nyert, kérdéses pontozással. 

Érdekesség, hogy Dana White később azt nyilatkozta, meneszti a szervezettől a fiatal, veretlen bunyóst. Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy földharcra épülő stílusa nem elég izgalmas a UFC számára.

Az egykori közönségkedvenc Molly McCann-nek hiába drukkolt az angol közönség, kikapott Bruna Brasiltól. "Meatball" végig derekasan küzdött, de Bruna simán legyőzte. 

A főkártya kezdő mérkőzése - pehelysúlyban - Arnold Allen és Giga Chikadze között egy rendkívül mozgalmas és technikás harc volt, amelyből - egyhangú pontozással - Allen került ki győztesen. 

Utána következett Gregory Rodrigues és Christian Leroy Duncan középsúlyú találkozója, akik - "Robocop" fejsérülésének köszönhetően - egy bámulatos vérfürdőt hoztak. Vérző sebe ellenére Rodrigues kezét emelték a magasba. 

A gála egyik legjobban várt találkozóján a könnyűsúlyú Paddy "The Baddy" Pimblett, a helyi kedvenc és Booby Green, azaz bocsánat: "King Green" mérkőzött meg. Már a meccs előtt ment a felek között a kemény szájkarate, ezért igazi ellenszenvvel estek egymásnak.

 A szőke Paddynek alig több, mint három perc kellett a győzelemhez, a földön háromszögbe tette Greent, aki már a jelek szerint nem volt magánál, amikor egy karfeszítés végleg megpecsételte sorsát. A srácok meccs után elásták a csatabárdot, de "King" nem tudott jobb kézzel kezet fogni Paddyvel, így karja minden bizonnyal komolyan sérült. 

Érdekesség, hogy Pimblett a meccs előtt azt nyilatkozta, hogy olyan rossz mentális állapotban telt a felkészülése, hogy edzője le akarta mondatni vele a meccset, amit végül fölényesen és könnyedén nyert meg. 

Egy nehézsúlyú visszavágó következett. Curtis Blaydes lépett a ketrecbe Tom Aspinall ellen, aki előző találkozójuk 15. percében egy térdsérülés következtében volt kénytelen feladni a meccset. 

Most azonban nem sokat teketóriázott, ütéstől földre került ellenfelét egyetlen perc alatt hatástalanította, bár sokak szerint a bíró túl hamar intette le a mérkőzést. Győzelmével Aspinall jelenleg a UFC Interim, azaz köztes nehézsúlyú bajnoka lett és ki is hívta Jon Jones-t.

A főmeccsen a váltósúlyú bajnok, Leon Edwards és az öt éve veretlen Belal Muhammad feszült egymásnak. Három évvel ezelőtti találkozójuknak Leon véletlen szembenyúlása vetett véget, ami után Belal nem tudta folytatni a mérkőzést. 

A mostani meccsen a kihívó végig agresszívebb, aktívabb volt és ledarálta a bajnokot, aki az ötből egyedül a negyedik menetet tudta megnyerni. Az utolsó menet utolsó percében Leon ugyan egy brutális könyökössel felhasította Belal orrát, - amiből egyből ömleni kezdett a vér - de ez nem volt elég a győzelemhez. 

Belal Muhammad megérdemelten lett bajnok: kilenc remek  földrevitelt produkált a meccsen, amelyek közül egyik szó szerint fejre ejtette Leont. Az angol közönség nem fogadta jól, hogy honfitársuk elvesztette a címét, ezért egy kis bunyót generáltak a lelátón. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!