Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Ábrahám Minna arany-, Molnár Dóra pedig bronzérmet szerzett 200 méter gyorson és Antal Dávid, valamint Jackl Vivien is harmadik lett szerdán a Vilniusban zajló junior úszó Európa-bajnokságon - adta hírül az MTI.

A magyar szövetség közösségi oldala szerint Ábrahám a felnőtt Eb-ezüstérme után megszerezte pályafutása első korosztályos egyéni bajnoki címét, mellette a dobogóra még Molnár Dóra is felfért, az ő nyakába a bronzérmet akasztották az ünnepélyes eredményhirdetésen. A párizsi olimpiára készülő Jackl Vivien a 400 méter vegyesen aratott keddi győzelme után ezúttal bronzérmet ünnepelhetett 1500 gyorson, míg a férfiaknál Antal Dávid ugyancsak a harmadik helyen csapott célba 200 méter pillangón.

A junior Európa-bajnokságok történetében a magyar csapat 2017-ben érte el a legjobb eredményét, akkor a netanyai viadalon 21 érmet hozott össze a küldöttség (11 arany, 8 ezüst és 2 bronz). Ha ezt most sikerülne túlszárnyalni, az több mint fantasztikus lenne, mert a magyar csapatban nem lehet ott gyomorfertőzése miatt az a Pádár Nikolett, aki az elmúlt években 10 aranyérmet szerzett és lényegében a váltók egyik legfontosabb tagja volt. 

A jubileumi, 50. korosztályos kontinensbajnokság vasárnapig tart a litván fővárosban.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről