Vágólapra másolva!
A skót Andy Murray a társa, Emma Raducanu állítólagos sérülése miatt nem léphetett pályára vegyes párosban az év harmadik Grand Slam-tornáján. Így a brit játékos minden bizonnyal többé nem fog versenyezni a hazai, wimbledoni tenisztornáján.

Emma Raducanu 2021-ben, élete első, wimbledoni Grand Slamén a negyedik fordulóig jutott el, majd abban az évben, New Yorkban ezen is messze túltett. A US Openen a selejtezőből világranglista 150. helyezettként jutott fel a főtáblára, ahol 18 évesen mind a hét mérkőzését szettveszteség nélkül megnyerte, amivel 44 év után az első brit női GS-győztessé vált. Az akkor Serena Williams-utódnak kikiáltott Raducanu sérülés és koncentrációvesztés miatt azóta meg sem tudta közelíteni az ottani szereplését egyetlen major tenisztornán sem, idén azonban Wimbledonban ismét jól szerepelt, hiszen egyéniben nyolcaddöntőig jutott. Mégsem a pályán mutatott teljesítménye, hanem Andy Murray miatt került inkább a hírekbe.

Wimbledon, tenisz, Andy Murray, Emma Raducanu
Andy Murray és Emma Raducanu utóbbi kérésére visszalépett a vegyes párostól, így előbbi minden bizonnyal már nem lép pályára többet a wimbledoni tenisztornán
Fotó: Glyn KIRK / AFP

Visszalépett Andy Murray és Emma Raducanu párosa a wimbledoni tenisztornától

A háromszoros Grand Slam-bajnok Andy Murray az elmúlt években rengeteg sérüléssel küszködött, és a skót teniszező a wimbledoni tenisztorna előtt is megsérült, így egyéniben vissza kellett lépnie. Férfi párosban és vegyes párosban azonban benevezett, előbbi versenyszámban pedig testvérével, Jamie Murray-vel egy érzelemdús találkozó végén, az első fordulóban búcsúzott (videó a cikk alján). Ezt követően következett a vegyes páros, ahol Emma Raducanu volt a partnere – pontosabban csak következett volna. Ugyanis a szombatra kiírt meccs reggelén 

Raducanu kérésére a párosuk visszalépett: 

a 22 éves teniszezőnő a jobb csuklójában érzett merevséget, és saját egészsége érdekében nem vállalta a játékot vegyes párosban.

Ami az igazi felháborodást okozta egész Nagy-Britanniában, hogy az ország legnépszerűbb sportolói közé tartozó Raducanu ezzel kiszúrt Murray-vel, aki az előzetes nyilatkozatai alapján jövőre már nem fog versenyezni a hazai Grand Slam-tornáján, így ezzel véget ért a wimbledoni karrierje. Ami pedig még nagyobb botrányt váltott ki, az az, hogy 

vasárnap Raducanu már gond nélkül vállalta a női egyes nyolcaddöntőjét, ahol az új-zélandi Lulu Sun ellen lépett pályára (és kapott ki döntő szettben).

Az Andy Murray miatt csalódott szurkolók mellett a népszerű teniszedző, Judy Murray (Andy Murray édesanyja) sem fogta vissza magát, a közösségi médiában "megdöbbentő"-nek nevezte Raducanu húzását, amivel elvette a lehetőséget a fia búcsújától. Később azt állította, ez csak szarkazmus volt, hiszen a sűrű menetrend magyarázza Raducanu döntését, de addigra a brit sajtó attól volt hangos, hogy az ország két legnépszerűbb teniszezője között óriási feszültség alakult ki.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!