A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A címvédő spanyol Carlos Alcaraz négy játszmában legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet a wimbledoni teniszbajnokság pénteki férfi egyes elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba, akárcsak később Novak Djokovics.

A harmadik helyen kiemelt Carlos Alcaraz nem kezdett jól a wimbledoni tenisztorna elődöntőjében, hamar 5:2-es hátrányba került, ám innen rövidítésre mentette a játszmát, ebben viszont simán, 7-1-re alulmaradt Danyiil Medvegyevvel szemben. 

Carlos Alcaraz, Wimbledon, tenisz
Carlos Alcaraz négy szettben nyerte a wimbledoni tenisztorna első elődöntőjét, pedig akár az elsőjátszmában leléptethették volna az ellenfelét, Danyiil Medvegyevet
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Az első szettben, 5:4-es vezetésnél Medvegyev nagyon közel állt ahhoz, hogy leléptessék őt, miután egy vitatott pont után káromkodva szidta a székbírót. Az orosz amiatt reklamált, mert szerinte kétszer pattant le a labda Alcaraz térfelén, ám mégsem ő kapta meg a labdamenetet.

„Ba**d meg, ba**d meg" – mondta Medvegyev a végleges döntés után a játékvezető, Eva Asderaki-Moore irányába, mire csupán egy figyelmeztetést kapott. A korábbi világranglista-vezető Tim Henman a BBC-nek elmondta, értetlenül fogadta, hogy ezek után Medvegyev a pályán maradhatott, hiszen akkor szoktak figyelmeztetést (és pénzbírságot) kiosztani, ha egy teniszező saját magát szidja, magában mormolja a szitkozódást.

A folytatásban a címvédő Alcaraz azonban a történtek ellenére magára talált, brékkel 4:1-re elhúzott, ezt az előnyét pedig végigvitte a szetten, azaz egyenlített. A harmadik felvonásban Alcaraz 1:1-nél vette el Medvegyev adogatását, és ezúttal sem tudott ebből visszajönni az orosz riválisa. A negyedik szett két brékkel indult, 3:3-nál pedig Alcaraz megint villant. Medvegyev igyekezett jobban összpontosítani, megmenteni az összecsapást, ám a 21 éves spanyol sztár változatlanul magabiztos volt, így szűk három óra alatt bejutott a döntőbe – írta az MTI.

Novak Djokovics lesz Carlos Alcaraz ellenfele

A szerb Novak Djokovics három játszmában legyőzte az olasz Lorenzo Musettit a második elődöntőben. A 24-szeres Grand Slam-győztes, másodikként rangsorolt Djokovics 3:2-nél simán elvette riválisa adogatását, és úgy tűnt, könnyedén hozza az első játszmát. Ám Musetti visszabrékelt, de mégis Djokovicsé volt az utolsó szó egy újabb brékkel. A második szett elején a 25. kiemelt olasz játékos vette el Djokovics adogatását, azonban 3:3-nál ismét egyenlő lett. A rövidítésben az esélyesebb szerb hengerelt, és lendületből előnybe került a harmadik játszmában is, majd a folytatásban arra összpontosított, hogy saját adogatójátékait hozza.

Novak Djokovic, Novak Djokovics, tenisz, hegedű
Wimbledonban Novak Djokovics egy lépésre került a 25. Grand Slam-győzelmétől
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

A csata végül 2 óra 51 perc alatt dőlt el. Djokovicsnak ez volt a 49. Grand Slam-elődöntője, Musettinek pedig az első.

Tavaly is Alcaraz és a hétszeres bajnok Djokovics játszotta a férfi egyes döntőjét, akkor a spanyol öt szettben nyert.

Wimbledoni tenisztorna, férfiak, elődöntő:

Carlos Alcaraz (spanyol, 3.)-Danyiil Medvedev (orosz, 5.) 6:7 (1-7), 6:3, 6:4, 6:4
Novak Djokovic (szerb, 2.)-Lorenzo Musetti (olasz, 25.) 6:4, 7:6 (7-2), 6:4

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!