A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia tizedik napján alighanem minden szem a tévére fog szegeződni, amikor pontban délben elkezdődik a magyar-szerb pólórangadó.

Az olimpia tizedik napján a magyar csapat sportolói és a szurkolók is fújhatnak egyet, hiszen a tizedik nap talán a legkevésbé lesz mozgalmas a mi szempontunkból.

A hétfői napot az atléták indítják, közülük is a rúdugró Klekner Hanga lesz az első, aki színre lép. Klekner 457 centis egyéni csúcsán jócskán javítania kellene, hogy megugorja a 470 centis selejtezős szintet és ott lehessen a döntőben.

Molnár Attila 45.24 másodperces idővel, remek futással lett 6. a 400 méteres síkfutás második előfutamában, így biztos, hogy ma futhat még egyszer az úgynevezett vigaszágon. Ugyanígy tehet 200 méteres síkfutásban Takács Boglárka is, aki szombaton még a 100 méteres elődöntőben futhatott.

TAKÁCS Boglárka; MANASOVÁ, Karolína; NEITA, Daryll
Takács Boglárka a nagyszerű 100 méteres futása után 200 méteren is bizonyíthat
Fotó: Czeglédi Zsolt

Takács Boglárka, ha továbbjut a vigaszágról, akkor este még az elődöntőben is rajthoz állhat.

Folytatódnak a vitorlásversenyek is, amelyek ugyancsak tartogatnak izgalmakat, hiszen az ILCA 7 hajóosztályban Vadnai Jonatán a 6. helyről várhatja a folytatást, míg a hátsérüléssel küzdő Érdi Mária a 18. helyről várhatja a folytatást a Marseille-ben.

Hirdetés

A nap csúcspontja azonban kétséget kizáróan a pontban délben kezdődő Magyarország-Szerbia férfi vízilabda-rangadó lesz. A sportág két nagyhatalma kismilliószor találkozott már egymással, 2004-ben például éppen egy olimpiai döntőben vertük meg őket Athénban. Legutóbb a februári vb-n találkoztunk velük, ahol 11-10-re kikaptunk, 

a januári Eb negyeddöntőjében viszont 10-10 után ötméteresekkel 15-14-re mi nyertünk.

Amennyiben a spanyolok a papírforma szerint megverik a franciákat, illetve az ausztrálok a japánokat, akkor a két nagyhatalom meccse "csak" arról fog szólni, melyikük jut tovább a 3., illetve a 4. helyen.

A magyarok programja, augusztus 5., hétfő:

ATLÉTIKA (Stade de France)
10.40: női rúdugrás selejtező (Klekner Hanga)
11.20: férfi 400 m vigaszág (Molnár Attila?)
12.50: női 200 m vigaszág (Takács Boglárka)
19.00: női 200 m elődöntő (Takács Boglárka?)

VITORLÁZÁS (Marseille-i jachtkikötő)
11.00: ILCA 6 (Érdi Mária), ILCA 7 (Vadnai Jonatán) - futamok

VÍZILABDA (Paris La Défense Aréna)
férfi csoportmérkőzés, 5. (utolsó) forduló, B csoport:
12.00: MAGYARORSZÁG-Szerbia

Hirdetés

A Direct One Direct Now alkalmazása révén egyetlen sportpillanatról sem fogsz idén nyáron lemaradni. A tartalmak az alkalmazásban megállíthatóak, újraindíthatóak, 7 napig visszanézhetőek.   

Kövesd az Olimpia legizgalmasabb pillanatait a 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗡𝗼𝘄 segítségével, bárhol és bármikor! Használd az alábbi kódot: INFLU24TIFDU, és fizess elő 990 forint kedvezménnyel! Részletek itt


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!