A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A németek friss olimpiai bajnok evezőse, Oliver Zeidler egy interjúban elárulta, hogy fogadalmat tett, hogy nem fog szexelni a barátnőjével, a szintén evezős Sofia Meakinnel a döntő előtt.

A férfi egypárevezősöknél a németek világbajnoki címvédője, Oliver Zeidler nyerte az A döntőt szombaton, amelyet a versenyzőket szállító busz késése miatt későbbre halasztottak.

Zeidler nagy esélyesként várta a döntőt, annak ellenére, hogy három éve Tokióban friss világbajnokként drámai összeomlást produkált és a hetedik helyen végzett.

Németország 32 év után tudott ismét olimpiai aranyérmet szerezni az egypárevezősök versenyében, legutóbb Thomas Lange ért el hasonló bravúrt.

Paris 2024 - Rowing
Az evezős Oliver Zeidler aranyérmet nyert Párizsban
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Zeidler maga is evezős családból származik, hiszen a nagyapja, az olimpiai bajnok Hans-Johann Faerber 1972-ben aranyérmet, 1976-ban pedig bronzérmet nyert Nyugat-Németország színeiben. Emellett édesapja Heino Zeidler, aki korábban junior világbajnoki címet szerzett, a barátnője pedig az a svájci Sofia Meakin, aki szintén indult a párizsi ötkarikás játékokon az egypárevezősök női versenyében. A szombati fnálét azonban a lelátóról izgulta végig.

Ez volt életem leghosszabb hat perce. Még mindig nem hiszem el. A célnál álltam, de alig láttam valamit, mert folyamatosan a kezembe temettem az arcomat izgalmamban"

 – mondta Meakin a német Bildnek adott interjúban. 

A Párizsban pályafutása legnagyobb sikerét arató evezős elárulta, hogy a futama előtt a barátnőjének támadt egy ötlete, és áthívta magához éjszakára a hőség miatt. A német olimpiai csapattal ellentétben a svájciak nem az olimpiai faluban szálltak meg, hanem egy klimatizált szállodában. Zeidler természetesen ehhez engedélyt kért az apjától, aki egyben az edzője is. Az 52 éves német szakember természetesen zöld utat adott fiának, de azzal az atyai jótanáccsal engedte el, hogy az alváson kívül ne csináljon semmi mást.

"Amikor kiderült, hogy egyágyas hotelszobában szállt meg és légkondicionáló is van, akkor megkérdeztem apámat, hogy átmehetek-e hozzá. Küldtem neki egy fényképet is a saját szobám hőmérsékletéről. 29 fok volt. Senki sem aludhat ilyen melegben…Nem vicc, tényleg meg kellett ígérnünk apámnak, hogy nem fogunk szexelni a verseny előtt. Azt mondta, töltsük együtt az éjszakát, de ne túl vadul" – mondta Zeidler.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!