A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Több mint ezerfős lelkes tömeg, rokonok, barátok, szurkolók és a média munkatársai fogadták a párizsi olimpiáról az aranygéppel, valamint a korábban hazatért magyar olimpikonokat hétfő délután a Puskás Szoborparkban.

Az aranygép késett, így a versenyzőket és edzőiket szállító buszok háromnegyed 5-kor gördültek be a Puskás Aréna parkjába. A toronyépület árnyékában megtartott ünnepi köszöntésen Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd a színpadra szólította a párizsi ötkarikás játékokon részt vett olimpikonokat, köztük az aranygéppel hazatérteket. 

MIR_9518
Magyar olimpikonokat köszöntötték a Puskás Szoborparkban
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

A műsor keretein belül néhány sikeres sportolót is megszólítottak pár mondat erejéig. A nyilvánosságtól az elmúlt időszakban elzárkózó Milák Kristóf is mikrofont ragadott és elmondta: rengeteg támogató üzenetet és biztatást kapott, az immár kétszeres olimpiai bajnok úszó megköszönte a támogatást mindazoknak, akik az elmúlt két év során feltétlenül bíztak benne, hogy sikerrel jár.

A szurkolók hatalmas tapssal köszöntötték a sportolókat. A program végén a szurkolóknak még lehetőségük volt személyesen testközelből is találkozni a magyar olimpikonokkal, akikkel közös fotókat készíthettek, illetve aláírást kérhettek. 

Nézze meg alábbi videónkban, hogyan fogadták a párizsi olimpián szereplő magyar szurkolókat.

A magyar küldöttség hat arany-, hét ezüst- és hat bronzérmet szerzett a francia fővárosban rendezett ötkarikás játékokon.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!