Vágólapra másolva!
Az augusztus 11-én véget ért olimpia után 17 nappal szerdán elkezdődött és jövő vasárnapig tart a paralimpia Párizsban.

A paralimpia - amelynek először ad otthont a francia főváros - a fogyatékkal élő emberek számára rendezett legismertebb nemzetközi sportverseny, amely az olimpiai játékok mintájára jött létre. A párizsi a XVII. paralimpia, melyen 180 ország 4400 sportolója verseng majd 22 sportágban - atlétikában, asztaliteniszben, bocciában, cselgáncsban, csörgőlabdában, erőemelésben, evezésben, íjászatban, kajak-kenuban, kerékpárban, ötfős fociban (látássérültek labdarúgása), lovassportban, kerekesszékes kosárlabdában, kerekesszékes rögbiben, kerekesszékes teniszben, kerekesszékes vívásban, sportlövészetben, tekvondóban, tollaslabdában, triatlonban, úszásban és ülőröplabdában. A különböző sérültségi kategóriák miatt 549 számban tartanak majd eredményhirdetést. 

ILLÉS Fanni
Illés Fanni úszó a magyar zászlóval a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok megnyitóünnepségén a párizsi Champs-Elysées-n 2024. augusztus 28-án
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szerdai megnyitót a Concorde téren és a Champs-Elysées-n rendezték, a versenyek pedig csütörtökön kezdődnek és a jövő vasárnapi záróceremóniát megelőzően érnek véget. A magyar színeket 39 versenyző képviseli, a csapat létszáma nagyobb, mint három éve.

A magyar zászlót az ötödször részt vevő Illés Fanni paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó vitte a magyar csapat zászlóját.

Videó az M4 Sport Facebook oldalán látható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!