A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNBőhm Csaba
18:11ÖttusaÖsszesített
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki címvédő Nádas Bence és Tótka Sándor párosa olimpiai ezüstérmes lett Párizsban. A két magyar kajakos a döntő után értékelt a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Nádas Bence az előző olimpián Kopasz Bálinttal egy hajóban negyedikként zárt a férfi kajak kettesben, Tótka Sándor pedig egyesben lett olimpiai bajnok. Párizsban ők ketten a négyesbe és a kettesbe is összeültek, utóbbi fináléjára azután került sor, hogy csütörtökön a kvartett hetedikként zárt. A Nádas-Tótka kajak kettes aztán pénteken nagyszerű hajrával, szoros küzdelemben másodikként zárt, majd az ezüstérem megszerzése után értékel a helyszínen.

Nádas Bence, Tótka Sándor, férfi kajak kettes, kajak-kenu, olimpia
A magyar férfi kajak kettes, Nádas Bence és Tótka Sándor olimpiai ezüstérmes lett Párizsban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Úgy voltam vele, hogy várok, amíg kell, csak második helyet írjanak ki. A németeket láttam, hogy előttünk zártak, de a célba érés után a másik német egység is előttünk volt, továbbcsúszott. Úgy voltam vele, hogy kétszer egymás után nem lehetek olimpián negyedik, de a várakozás közben éreztem, hogy a második helyen a »HUN« feliratnak kell feljönnie. Feljött, és akkor eltört a mécses, leírhatatlan érzés, hogy az egyik legjobb barátommal közös munkánknak beérett a gyümölcse" – nyilatkozta Nádas Bence.

Nádas Bence, Tótka Sándor, kajak, érem, olimpia
Nádas Bence élete első olimpiai érmét szerezte, meg is könnyezte
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Nagyon nehezen éltük meg a tegnapi csalódást a négyesek között, elbizonytalanított, kételyeket ébresztett bennünk, de igyekeztünk rögtön a párosra koncentrálni. Nem sikerült, így elkezdtem TikTokozni, és 

egy Kobe Bryant-videó jött szembe. 2-0-ra vezetett a Lakers az NBA-nagydöntőben, de tudta, hogy a munka még nincs elvégezve. Belegondoltam, hogy bár Bryant már nincs közöttünk, de még mindig tanít nekünk. 

Kirázott a hideg, elment a rosszkedvem, és elfelejtettük a négyes kudarcát. A középfutamban már éreztük, hogy rendben lehet, aztán így is volt. Fantasztikus érzés, hogy Bencével összejött az érem" – mondta Tótka Sándor.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!