A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Sok szempontból nem volt izgalommentes szerdán este a férfi 3000 méteres akadályfutás döntője. Egyrészt szoros volt a befutó, másrészt lényegében az utolsó métereken esett óriásit a szám világcsúcstartója, Lamecha Girma.

Az etióp futó a versenyszám jelenlegi világcsúcstartója és a 2021-es tokiói olimpia ezüstérmese a mezőny többi tagjával együtt próbált átjutni egy akadályon az utolsó körben, azonban finoman fogalmazva sem úgy sikerült a dolog, ahogy a háromszoros világbajnoki ezüstérmes tervezte és

 fejjel előre a pályára esett, ahol mozdulatlanul elterült.

Az ijesztő jelenet ellenére a verseny tovább folytatódott - a mentősök végül még menet közben a pályára értek, hogy ellássák az elesett sportolót. 

Girma nyakmerevítőt kapott, majd az ellátás után hordágyon elvitték.

Később szerdán kiderült, hogy magához tért és néhány szót is mondott, mielőtt egy párizsi kórházba szállították kivizsgálásra - írja a francia L'Equipe.

A döntőt egyébként a marokkói Soufiane El Bakkali nyerte, aki ezzel történelmet írt - a finn Volmari Iso-Hollo 1936-os berlini olimpiai szereplése óta ő lett a második férfi, aki sikeresen megvédte olimpiai bajnoki címét az akadályfutásban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!