A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
Vágólapra másolva!
Szexuális zaklatás miatt a francia rendőrség őrizetbe vett egy párizsi olimpián szerepelt egyiptomi birkózót, Mohamed Ibrahim el-Szajedet.

A francia rendőrség beszámolója szerint péntek hajnalban egy kávézó előtt állítottak elő egy sportolót, aki az egyiptomi küldöttség tagja volt, de a nevét nem árulták el. Később Egyiptom olimpiai bizottsága bejelentette, a 26 éves el-Szajedről van szó, aki Tokióban még bronzérmes volt, de Párizsban egy vereséggel zárt a kötöttfogású 67 kilogrammosoknál, pénteken pedig hazautazott volna.

Mohamed el-Szjedet a hírek szerint szexuális zaklatás miatt vették őrizetbe, állítólag egy nő fenekét fogta meg. Az egyiptomi olimpiai bizottság etikai vizsgálatot indított a sportoló ellen, akit életfogytiglani eltiltással is sújthatnak. 

Mohamed Ibrahim el-Szajed nagy bajba került
Fotó: Jack GUEZ / AFP

"Ha a vádak beigazolódnak, a birkózó végleges eltiltásra számíthat, és mind a hazai, mind a nemzetközi versenyeken való részvételtől el lesz tiltva" - közölte a szervezet.

Az egyiptomiak szerint a sportoló engedélyt kapott arra, hogy elhagyja az olimpiai falut, hogy megnézze súlycsoportja döntőjét, de nem tért vissza, és kikapcsolta a telefonját.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!