Vágólapra másolva!
Marozsán Fábián három játszmában kikapott a második fordulóban a 2021-ben győztes orosz Danyiil Medvegyevtől az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 51. magyar játékos az első fordulóban ötszettes csatában verte a selejtezőből főtáblára jutott szerb Hamad Medjedovicot (137.), a 64 között viszont óriási feladat várt rá a tavaly döntős orosz személyében.

Első találkozójukra a USTA Billie Jean King National Tennis Center második legnagyobb arénájában, a 14 ezer férőhelyes Louis Armstrong Stadionban került sor. A 28 éves ellenfél saját bevallása szerint igazi keménypályás specialista, és 20 tróefájából csak egyet-egyet szerzett salakon, illetve füvön. A US Open pedig a kedvenc versenyei közé tartozik, 2019-ben is finalista volt, 2020-ban pedig az elődöntőig jutott.

A 24 éves Marozsán ezzel szemben még csak a negyedik főtáblás meccsére készült New Yorkban.

A csütörtöki esti csata gyenge adogatójátékokkal indult, a nyitószettben a Hajdúszoboszló SE sportolója négyszer, ellenfele pedig kétszer bukta el a szerváját. 

Ezzel együtt a moszkvai teniszező volt stabilabb, és 35 perc után szettelőnybe került. A folytatásban a 198 centis Medvegyev már bréklabdát sem engedélyezett, miközben kétszer is brékelte a derekasan küzdő magyart, így bő egy óra elteltével már csak egy játszmára volt a továbbjutástól.

A harmadik felvonás volt a legszorosabb, Marozsán mindent megtett, hogy megnehezítse a favorit dolgát. Két-két bréket láthatott a közönség - benne számos magyar szurkolóval -, majd a rövidítésben a rivális 5-1-re elhúzott, innen pedig már nem volt visszaút. A találkozó 2 óra 7 percig tartott.

Marozsán egy nappal korábban párosban is kiesett, így véget ért második US Openje.

Eredmény:
férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Danyiil Medvegyev (orosz, 5.)-Marozsán Fábián 6:3, 6:2, 7:6 (7-5)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!