A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
Vágólapra másolva!
Törölni kellett a párizsi olimpia nyíltvízi úszásának edzését kedden a Szajna rossz vízminősége miatt. Ez már az ötödik alkalom volt, hogy a szervezők a sportolók egészségének védelme érdekében intézkedtek.

Korábban a triatlonversenyekhez kapcsolódó edzéseket törölték négy alkalommal is, a férfiak versenyét el is halasztották egy nappal, annak ellenére, hogy 1,4 milliárd eurós beruházással korszerűsítették Párizs szennyvízkezelési rendszerét. A Szajna vize ennek ellenére az olimpiai játékok alatt folyamatosan megbukott a vízminőségi vizsgálatokon. A szervezők kedden kora reggel adtak ki újabb közleményt, amiből kiderült, hogy a nyíltvízi úszók edzését is törlni kellett.

IMG_6363
Megint ne megfelelő a Szajna vize
Fotó:  Csudai Sándor - Origo

A közlemény szerint a városvezetés, az olimpia szervezőbizottsága és a World Aquatics közösen döntött a napi helyzetértékelő megbeszélést követően a törlés mellett. 

A jelentés alapján az E. coli-baktérium szintje nagyon jónak és jónak minősül a négy vízminta alapján, de az Enterococcus jelenléte meghaladta a World Aquatics maximális küszöbértékét. A magyar versenyzők közül Fábián Bettina, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid érdekelt a 10 km-es számban, ezeket a számokat augusztus 8-án és 9-én rendezik majd a Szajnában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!