A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A bíróság a beismerő vallomásért cserébe ejtette a korábbi nehézsúlyú UFC-bajnoknak, Cain Velasqueznek kinéző életfogytiglani börtönbüntetést abban a perben, amiben a vád szerint egy autós üldözös végén többször rálőtt egy férfira.

A UFC korábbi kétszeres nehézsúlyú világbajnoka, a 42 éves Cain Velasquez azt követően került letartóztatásba, majd bíróság elé, hogy még 2022 februárjában a kaliforniai San Jose közelében egy nagyjából 20 kilométeres száguldozás és autós üldözés után megpróbált megölni egy Harry Goularte nevű férfit, akit azzal vádolt, hogy szexuálisan zaklatta a 4 éves fiát.

UFC 200: Tate v Nunes
Cain Velasquez kétszer szerezte meg a UFC nehézsúlyú bajnok övét
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2016 Rey Del Rio

Velasquez az üldözés végén többször is rálőtt a kisteherautóra, de Goularte helyett annak apósát sebesítette meg, aki végül túlélte a lövöldözést.

A korábbi UFC bajnok a pénteki előzetes tárgyaláson elismerte a gyilkossági szándékot, ez, valamint a tény, hogy még soha nem volt büntetve, illetve, hogy kiskorú fia ellen elkövetett szexuális zaklatás állt a lövöldözés hátterében megmenti az életfogytiglani börtönbüntetéstől. Velasquez 2022 novembere óta 1 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!