A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A második helyen végzett a női tornászok között gerendán a kínai Csou Ja-csin, aki két olasszal állhatott fel a dobogóra, ez pedig az egész olimpia egyik legviccesebb jelenetét hozta össze.

A versenyszámot az olasz Alice d'Amato nyerte a kínai Csou Ja-csin és a szintén olasz Manila Esposito előtt. A mindössze 18 éves kínai versenyzőnek még nem volt túl sok rutinja abban, hogy kell viselkedni a dobogón, a két olasz pedig alaposan meglepte az ázsiai sportolót. D'Amato és Esposito a szokásoknak megfelelően ráharapott az éremre, ahogy azt az olimpiákon (is) szokás. Ez állítólag onnan indult, hogy korábban így tesztelték a nemesfémet, ugyanis az arany puhább, mint mondjuk a bronz vagy az ezüst és a fognyom könnyebben benne marad. Ma már természetesen csak a fotósoknak való pózolásról szól az egész, de a kínai a jelek szerint még nem látott ilyet.

Csou már a dobogón állt, amikor hirtelen oldalra pillantott, ahol azt látta, hogy a két olasz harapdálja az érmet. A kínai szemmel láthatóan meglepődött, de nem akart lemaradni a két olasz mögött, ő is gyorsan a szájához vette az érmet, de mintha nem tudta volna, hogy harapni vagy csókolgatni kell-e az érmet, így alakult ki a vicces jelenet, ami azóta külön életet él a közsségi oldalakon, sokak szerint az egész olimpia legmeghatóbb jelenete lett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!