Vágólapra másolva!
A Magyar Úszó Szövetség a hivatalos Facebook-oldalára tette ki azokat a fotópárokat, amelyeken napjaink úszóbajnokai láthatóak gyerekként és felnőttként. Mindegyik klasszis sportoló része volt a Jövő bajnokai programnak.

Milák Kristóf 200 méter pillangón ezüst-, 100 méter pillangón aranyérmet szerzett, Kós Hubert 200 méter háton nem talált legyőzőre Párizsban, míg Betlehem Dávid 1500 méter gyorson negyedik, a 10 km-es nyílt vízi úszáson harmadik lett (korábban pedig Európa-bajnoki címet szerzett). Mindegyik úszóról látható a gyermekkori és a mostani fotójuk, a közös bennük az, hogy részt vettek a szövetség Jövő bajnokai programjában.

"Sárgából arany!

😍🥇

💪 Az idestova tíz éve indult Jövő bajnokai program sárgatrikós korosztályaiból három olimpiai érmes nőtt ki az esztendők során: Kós Hubert, Milák Kristóf és Betlehem Dávid egyaránt a jövő bajnoka volt egykoron – ma pedig már a jelen bajnokai (Dávid bronzérmes, de ne feledjük, júniusban kétszeres Európa-bajnok lett!).👏

▶▶ A program pedig pörög tovább ezerrel – és biztosak lehetünk benne, a mai 12-13-14 évesek között ott tempóznak a 2032-es brisbane-i vagy a 2036-os olimpia magyar úszóklasszisai.🏊"

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!