A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Zombori Gábor nem indult el 200 méter vegyesen csütörtökön, a párizsi olimpia úszóversenyeinek hatodik napján, ahol a női 4x200-as gyorsváltó döntőbe jutott.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 21 éves Zombori Gábor úszó betegség miatt lépett vissza a számtól. Zombori vasárnap 14. volt 400 méter vegyesen, ezt követően azt mondta, hogy a júniusi, belgrádi Európa-bajnokságon volt csúcsformában, ezt pedig nem sikerült egy hónappal később is hoznia, ezért nem vár sokat a folytatásban. 

Mindez azt jelenti, hogy az olimpiák történetében első alkalommal nem lesz magyar döntős valamelyik vegyesúszó számban, melyeket 1964 óta rendeznek meg az ötkarikás játékokon.

A Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna összeállítású 4x200 méteres női gyorsváltó a második idővel jutott döntőbe csütörtökön, a párizsi olimpia úszóversenyeinek hatodik napján. A második előfutamban az ausztrálok mögött gyakorlatilag végig a második helyen haladtak a magyarok, akik 7:52.25 perces idővel összesítésben is másodikok lettek. A szám döntőjét 22.03-kor rendezik, ahol várhatóan a legesélyesebb csapatok erősebb úszókkal készülnek majd.

Remekül teljesített a magyar váltó
Fotó: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Szabó-Feltóthy Eszter és Molnár Dóra is bejutott a középdöntőbe 200 méter háton. Elsőként a 22 éves Szabó-Feltóthy ugrott medencébe, a második előfutamba kapott besorolást, ahol kiváló úszással, 2:09.72 perces idővel harmadikként csapott célba - megelőzve többek között a dohai világbajnokságon második ausztrál Jaclyn Barclayt - és összesítésben a kilencedik lett.

A 18 éves Molnár az utolsó, negyedik futamban kapott helyet, 2:10.51 perces idejével pedig még pont befért az esti programba. A szám középdöntőjét 21.19-kor rendezik.

Nem jutott tovább 50 méter gyorson Szabó Szebasztián, aki a tíz előfutam közül a kilencedikben kapott helyet, 22.12 másodperccel idejével összesítésben a 24. helyen zárt.


.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!