A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Már több cikkben is beszámoltunk a nyári olimpia egyik legnagyobb botrányáról, az ökölvívó női mezőnyben elinduló férfi bokszolókról. Ezúttal annyiban más a történet, hogy nyílt lapokkal harcoltak a felek, azaz direkt hozták össze napjaink egyik legjobb női földharcosát egy férfi bajnokkal.

Gabi Garcia napjaink egyik legjobb és legkeményebb földharcosa a női mezőnyben, ráadásul a 187 cm-vel és a 95 kg-os versenysúlyával rendkívül nehéz neki méltó ellenfelet találni. 

Innen is jött az ötlet, hogy eresszék össze a Craig Jones Invitational BJJ (brazil jitsu) tornán a névadó világbajnokkal egy mérkőzésre.

Nos, nemcsak hogy megtörtént a párosítás, hanem nem meglepő módon ez lett az este fő meccse. Jones nagyjából öt kg-mal volt nehezebb Garciánál, aki nem mellesleg szintén világbajnoka a sportnak (négyszeszers ADCC és hatszoros világbajnok).

A találkozón kiütköztek a nemek közötti fizikai erő különbségek, akárcsak az olimpián a boksz meccseken, az első menetet Jones egy ponttal nyerte, míg a másodikban lefojtotta Garciát, aki minden tiszteletet és elismerést megérdemel, hogy bevállalta ezt a harcot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!