A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ijesztő szemsérülést szenvedett a korábbi Eb-bronzérmes lengyel dzsúdós, Piotr Kuczera, aki kikapott a párizsi olimpia cselgáncstornáján a férfiak 100 kilogrammos súlycsoportjában, így helyezetlenül zárt.

Az első körben a chilei Thomas Bricenót legyőző 29 éves lengyelre nem várt könnyű mérkőzés a nyolcaddöntőben, ugyanis a világranglista első helyén álló orosz származású azerbajdzsáni judoka, Zelym Kotsoiev várt rá. Kuczera nem igazán tudta megszorongatni a világ- és Európa-bajnok ellenfelét, ráadásul a két percig tartó küzdelem során egy csúnya sérülést is elszenvedett, miután az azeri véletlenül belekapott a jobb szemébe, a felszakadt szemhéjából pedig ömlött a vér. 


JUDO OLY PARIS 2024 
JUDO OLY PARIS 2024
A 2016-ban Eb-bronzérmet szerző Piotr Kuczera ijesztő sérülést szenvedett a párizsi olimpián
Fotó: AFP

Vélhetően a lengyel sportolót a sérült szeme is hátráltatta a folytatásban, aki végül két vazarival kikapott.

A cselgáncsozó Vég Zsombor a nyolcaddöntőben búcsúzott

Ugyancsak a férfiak 100 kilogrammos kategóriájában Vég Zsombor kikapott a nyolcaddöntőben a kétszeres világbajnok spanyol Nikoloz Sherazadishvilitől, így helyezetlenül zárt. A hétfős magyar küldöttség ezzel az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik hellyel zárta az egyéni küzdelmeket az olimpia dzsúdótornáján. A válogatott szombaton a vegyes csapatversenyben lép majd tatamira.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!