A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A férfi gyaloglók 20 kilométeres versenyét az ecuadori Brian Daniel Pintado nyerte a párizsi olimpián. A 29 éves sportoló a győzelme után Cristiano Ronaldo ikonikussá vált ünneplését utánozta.

A kora reggeli, rövid vihar miatt a férfi gyaloglók rajtja félórát csúszott, aminek a versenyzők minden bizonnyal hálásak voltak. A heves esőzés némi enyhülést hozott magával, így a versenyt nem hőségben kellett teljesíteni, hanem kellemesebb, 22 fokos időben rajtolhattak el a sportolók.

Az éremért folyó csata sokáig teljesen nyílt volt, az utolsó öt kilométernél még tízen alkották az élbolyt. Az utolsó kilométerre is maradtak még izgalmak, ugyanis még hárman, a címvédő spanyol Álvaro Martin, az ecuadori Brian Daniel Pintado és a brazil Caio Bonfim együtt gyalogoltak - írta az MTI. A hajrában Pintado volt a legerősebb és állva hagyta riválisait, így végül nagy fölénnyel lett olimpiai bajnok. 

Miután átlépte a célvonalat, önkívületi állapotban ünnepelt az ecuadori sportoló, aki Cristiano Ronaldo legendás "Siuuu" gólörömét utánozva éltette magát.

Brian Daniel Pintado eksztázisban ünnepelte olimpiai bajnoki címét
Fotó: AFP (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Pintado sikere történelmi jelentőségű a hazája számára, a 29 éves sportoló szerezte a dél-amerikai ország első érmét Párizsban, valamint ez volt Ecuador negyedik aranyérme a modernkori olimpiák történetében. 

Ami a két magyar indulót illeti, Helebrandt Máté a 44., Venyercsán Bence pedig a 46. helyen végzett a versenyen.

A női gyaloglók rajtjára a kora reggeli eső frissítő hatásának már nyoma sem volt a francia fővárosban. A 45 fős mezőny tagjainak tűző napsütésben kellett teljesíteniük a távot. A pálya megegyezett a férfiak versenyével, a 20 kilométert az Eiffel-torony tövében kijelölt egy kilométeres pályán, húsz kör megtételével kellett teljesíteni. A versenyt a világcsúcstartó Jang Csia-jü nyerte meggyőző fölénnyel, a magyarok közül Récsei Rita a 33., Madarász Viktória pedig a 42. helyen végzett.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!