A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
Vágólapra másolva!
Kettős magyar siker született nyíltvizi úszásban, ugyanis Rasovszky Kristóf arany- míg Betlehem Dávid bronzérmet nyert. A két magyar úszó nem is akárhogy ünnepelte a történelmi diadalt, ugyanis a Párizsban ezüstérmes török sportlövő, Yusuf Dikec mémmé vált mozdulatát mutatták be, miután kimásztak a Szajnából.

A 27 éves Rasovszky Kristóf - aki három éve Tokióban második volt - hamar az élre állt és szinte végig vezetve nyerte meg a 10 kilométeres pénteki versenyt. A szám másik magyarja, Betlehem Dávid ugyancsak kiváló úszással és remek hajrával csapott a célba harmadikként, így két magyar dobogóra állhatott. A magyar hősök aztán ikonikus ünnepléssel koronázták meg a sikerüket: a légpisztolyos vegyes csapat tagjaként olimpiai ezüstérmes Yusuf Dikec mozdulatával ünnepeltek a fotósok előtt. 

Az aranyérmes Rasovszky Kristóf (j) és a bronzérmes Betlehem Dávid a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenye után a célban
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint ismert, az 51 éves török sportoló hanyag eleganciával, zsebre dugott kézzel és profi felszerelés nélkül érte el pályafutása legnagyobb sikerét, amivel azonnal az internet sztárjává vált.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!