A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit. 

Anne Hidalgo az RMC rádiónak nyilatkozva beszélt arról, hogy 

nem volt B terv, mert nem volt rá szükség. Számunkra mindig az A terv, a Szajna vizében zajló úszás volt az egyetlen lehetséges megoldás.

 A városvezető két hete személyesen, a Szajnában megmártózva igyekezett demonstrálni, hogy az olykor riasztó mérési adatok, a szennyezettség ismétlődően magas szintjére vonatkozó jelentések dacára a folyó állapota javult annyit, hogy alkalmas mind a triatlonosok, mind a hosszútávúszók viadalainak megrendezésére.

Bárki bármit mond, ez bizony undorítóan néz ki

Bár néhány napja a triatlonosok edzéseit törölték, majd a férfiversenyt egy nappal elhalasztották, végül szerdán megrendezték mindkét nem képviselőinek ötkarikás eseményét a Szajnában.

Hidalgóval szemben utóbb több triatlonos is negatív véleményt formált a víz minőségéről. A holland versenyzők közül a nőknél 14. helyen végzett Rachel Klamer azt mondta, hogy "a folyóban úszni egyszerűen undorító volt". Hozzátette, hogy verseny közben sok vizet nyelt, és aggódva várja, hogy jelentkezik-e majd nála rosszullét.

A belga Jolien Vermeylen még ennél is keményebben nyilatkozott a folyó állapotáról.

A hetedik helyezett Maya Kingma a NOS televíziónak úgy nyilatkozott: 

kár, hogy a szervezők ekkora kockázatot vállalnak a világ legnagyobb eseményén.

Hozzáfűzte: örül, hogy véget ért a triatlonverseny, s ilyen körülmények között nem indulna újra.

Tilda Monsson, a 23.-ként zárt svéd női triatlonista a stockholmi Expressennek adott interjújában hasonlóképpen elmarasztalóan fogalmazott, kijelentve, hogy "a Szajna vize barna színű és undorító szaga van".

A nyíltvízi úszók jövő heti versenyeinek tervezett időpontja csütörtök és péntek.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!