A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2
Vágólapra másolva!
Elérkezett a párizsi nyári olimpia utolsó napja. A záróünnepség előtt még 13 számban avatnak bajnokot a francia fővárosban. Mi a legjobban a női öttusázók versenyét figyeljük a legnagyobb izgalommal, ott ugyanis Gulyás Michelle másodikként jutott a döntőbe.

Az olimpia utolsó napja előtt a magyar sportolók 18 érmet szereztek a következő megosztásban: 5 arany, 7 ezüst, 6 bronzérem. Ezt a szép számsort lehet vasárnap növelni. Lássuk, hol, milyen sportágakban és kikkel.

Hirdetés

Női öttusa: Gulyás Michelle és Guzi Blanka

A csütörtöki körvívás az Észak-párizsi Arénában 

Gulyásnak sikerült kiemelkedően, 24 ellenfelét győzte le és 11-től kapott ki, ezzel a második helyen végzett.

Guzi 15 asszót nyert és 20 vereséget szenvedett, ami az ő esetében elég jó eredmények számít, mivel a vívás nem erős száma. A júniusi világbajnokságon, amelyen ezüstérmet nyert, 17/18-cal zárt a pástokon. A 36 fős mezőny két 18 fős csoportban küzdött, mindegyikből az első kilenc hely ért továbbjutást. 

GULYÁS Michelle
Gulyás Michelle a női öttusázók elődöntőjében, a lövészetes futás versenyszámban a 2024-es párizsi nyári olimpián a versailles-i kastély parkjában
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyarok a B-ben együtt szerepeltek szombaton, amikor a verseny már a versailles-i kastély parkjában, látványos környezetben zajlott.  Gulyás - aki a vívásban elért eredményével a második helyről kezdte a szombati versenyt - a lovaspályán két akadályt vert le, így a kiinduló 300-ból 14 pontot vontak le tőle, a bónuszvívásban egy ellenfelét legyőzve két pontot szerzett, a mobilmedencében rendezett 200 méteres úszásban pedig 2:10.39 perccel a második legjobb eredményt érte el, így második volt a kombinált szám előtt. A négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásban jó sorozatokat produkált, a távot jórészt egyedül, az élen tette meg. Az utolsó körben az élcsoport összezárt, szinte már kocogtak az elöl lévők, 

Gulyás, a francia Elodie Clouvel és a spanyol Laura Heredia pedig kéz a kézben ért célba.

Gulyás a kombinált számban 12:06.06 perccel a 11. időt érte el úgy, hogy az utolsó 600-on már alig futott. 

"Volt két hibám a lovaglásban, de így is tudtam tartalékolni. Ez is volt a terv úszásban meg futásban is" - értékelte a napját. - "Nem lőttem nagyon jól magamhoz képest,

 de a többieket is megzavarta az, gondolom, hogy egy öttusaversenyen 15 ezer ember van.

Elképesztő volt a hangulat, még soha nem versenyeztem így, hidegrázós élmény volt." 

Mint mondta, igyekezett élvezni a versenyt, mert vasárnap már életre-halálra megy majd, ráadásul itt van a családja, aminek nagyon örül. Hasznosnak nevezte, hogy volt lovaglás az elődöntőben, mert így megtapasztalhatta, milyen tempót kell menni egy jó eredmény eléréséhez. A lovak szerinte jó képességűek. A döntőt illetően úgy fogalmazott, azt szeretné, ha a végén elégedett lenne a teljesítményével, és ha ez így lesz, akkor az eredmény is jó lesz.

GUZI Blanka
Guzi Blanka a női öttusázók elődöntőjében, az úszás versenyszámban a 2024-es párizsi nyári olimpián a versailles-i kastély parkjában 
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Guzi a csütörtöki vívásával 15. volt a kezdésnél, a lovaspályán nem hibázott, bónuszvívásban nem szerzett pontot, úszásban pedig kilencedik volt 2:16.93 perccel. A kombinált számnak tizedikként vágott neki, jó lövészetekkel és futással felzárkózott, végül pár méterrel Gulyásék csoportja mögött ért célba negyedikként. Az utolsó, összetett számban 11:20.80 perccel a második legjobb volt.

 Nem izgultam, a vívás előtt

- mondta, ugyanakkor elárulta: kicsi feszültség azért volt benne előzőleg, de amikor felült a lóra, ez már megváltozott. "Reménykedtem benne, hogy nem kell kiadni ma mindent magamból, volt, hogy már a 17. helyről is be tudtam jutni" - folytatta. - "Szeretném magamból kihozni a maximumot, és 

ha ez sikerül, akkor holnap a mosolygós Blanka fog itt állni.

Bennem is megvan a vágy, hogy érmes legyek, de ismerem magam, tudom, hogy ha erre koncentrálok, az nem feltétlenül segít, úgyhogy próbálom levenni a hangsúlyt erről és élvezni, hogy itt lehetek, mert ez egy életre szóló élmény."

A női öttusa döntője vasárnap 11 órakor kezdődik.

Birkózás: Muszukajev Iszmail

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev Iszmail az elődöntőben simán kikapott iráni ellenfelétől, így vasárnap a bronzéremért léphet szőnyegre a párizsi olimpia birkózóversenyén. 

MUSZUKAJEV Iszmail
Muszukajev Iszmail az iráni Rahman Musza Amuzadhalili elleni mérkőzésén a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az FTC világbajnoki címvédője esélyeshez méltó teljesítménnyel kezdte a szombati versenynapot a Mars-mező Arénában, ahol előbb a kirgiz Ernazar Akmatalijevet technikai tussal, majd az azeriek tokiói ezüstérmesét, a háromszoros világbajnok Haji Aliyevet 10-3-as pontozással verte rendkívül magabiztosan. A tokiói játékokon ötödik, kabardföldi származású klasszis a játékok zárónapján 12 óra körül lép szőnyegre a helyosztón, melyen az amerikai Zain Allen Retherford és az albániai színekben szereplő Ismail Dudaev vigaszági mérkőzésének győztese lesz az ellenfele.

Vízilabda: bronzéremért játszik a magyar férfi válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap 10.35-kor a La Défense uszodában az Egyesült Államok ellen száll medencébe, hogy kiderüljön, ki lesz a bronzérmes ebben a sportágban Párizsban.

A magyarok pénteken az elődöntőben kaptak ki a horvát csapattól 9-8-ra. 

Ez a vereség letaglózta Varga Zsolt együttesét, de a szombati szünnap alkalmas volt arra, hogy a játékosok rendezzék a sorokat.

A magyar férfi pólósok a bronzéremért küzdenek
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vámos Márton, a magyar csapat egyik játékosa a horvátok elleni meccs után így beszélt: "Álmok születnek és álmok törnek össze ilyenkor. Sokkal többet hibáztunk, az ellenfél legjobbja, akiről megbeszéltük, hogy ne lőjön, öt gólt szerzett, ez nem fér bele egy horvát csapat ellen... 

Ettől függetlenül, a csalódottságon túl engem mindenképp motivál, hogy kétszeres olimpiai bronzérmes legyek.

Ez tehát a magyarok számára az utolsó nap a 2016-os párizsi olimpián.

Hirdetés

A Direct One Direct Now alkalmazása révén egyetlen sportpillanatról sem fogsz idén nyáron lemaradni. A tartalmak az alkalmazásban megállíthatóak, újraindíthatóak, 7 napig visszanézhetőek.   

Kövesd az Olimpia legizgalmasabb pillanatait a 𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗡𝗼𝘄 segítségével, bárhol és bármikor! Használd az alábbi kódot: INFLU24TIFDU, és fizess elő 990 forint kedvezménnyel! Részletek itt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!