A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nagyon magabiztos vívással, 45-30-ra győzte le Kazahsztánt a magyar férfi párbajtőr-csapat. Az elődöntőben a franciák következnek.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.

A magyar férfi párbajtőrcsapat Kazahsztán ellen kezdte meg a szereplését Párizsban. Ellenfelünknek magyar edzője volt, a kazahokat Tóth Ferenc készítette fel a csatára.

IMG_7579
A kazah csapatnak nem volt esélye a magyarok ellen 
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

Siklósi Gergely a kazahok legmagasabb emberével, Vagyim Sarlaimov ellen kezdte a mérkőzést. Siklósi 5-1-re nyert a lassú mozgású kazah ellen, nagyon okos és szép vívással. A második meccsen Koch Máté Elmir Alimzsanov ellen vívott. 4-2-re nyert és ezzel két asszó után a magyarok már 9-3-ra vezettek. Nagyon jól kezdődött tehát ez a meccs. Ruszlan Kurbanov következett Andrásfi Tibor ellen. Kurbanov 2-0-ra nyert, ezzel a kazahok 9-5-re feljöttek.

A második körben Koch-Sarlaimov csata következett. Rengeteg tust hozott ez az asszó, az amúgy lassú kazah megpróbált gyorsabban vívni és ebből egy 9-8-as adok-kapok alakult ki Koch Máté javára. Jó volt ez, mert a csörte után összetettben tovább nőtt a magyarok előnye. Ezek után a Siklósi-Kurbanov összecsapás jött. Sok minden nem történt itt, Siklósi 2-0-ra nyert és tovább növelte az előnyét a magyaroknak. A második körben Andrásfi zárt Alimzsanov ellen. A magyar csodásan vívott és 9-5-re nyerte ezt az asszót. A 29-18-as magyar vezetés már azt jelentette, hogy innentől aligha lehetett ezt a meccset elveszteni.

Koch-Kurbanov meccs következett a zárókör első asszója volt ez. Koch 3-2-re nyert és ezzel már 12 tussal vezettünk. Jött a kazahok óriása, Sarlaimov és Andrásfi Tibor. A kazah csapat már régen feladta ezt a meccset, mi pedig örömvívást mutattunk be. 8-2-re nyertünk, s jöhetett a befejező asszó, Alimzsanov-Siklósi. A kazah ugyan 8-5-re nyert, de összességében Magyarország 45-30-ra nyert.

Az elődöntőben 15.50-kor a franciák következnek.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!