Vágólapra másolva!
Teljes a bizonytalanság a párizsi paralimpián a triatlon versenyekkel kapcsolatban. Bár az elmúlt napokban a Szajna vízminőségével nem volt gond, de Párizsban azóta elromlott az idő, az eső pedig felboríthat mindent. Az egyetlen magyar induló, Mocsári Bence ennek ellenére bizakodó.

Az egyetlen magyar paratriatlonista, a szegedi Mocsári Bence az elromlott időjárás ellenére bízik benne, hogy vasárnap ellövik a rajtot és sikerül kihoznia magából a maximumot élete első paralimpiáján.

"Jól vagyok, csodás dolog, hogy teljesült a gyerekkori álmom és itt lehetek. Bármerre nézek, az olimpiai mozgalom jelképe, az ötkarika vesz körül, fantasztikus érzés" – mondta a Magyar Triatlon Szövetségnek Mocsári Bence, aki könyökizületi születési rendellenesség miatt a PTS5-ös, vagyis a legenyhébb sérültségi szintnek megfelelő kategóriában áll majd rajthoz. 

Mocsári Bence
Élete első paralimpiájára készülő Mocsári Bence bizakodó a triatlon úszás rajtja miatt
Fotó: Magyar Triatlon Szövetség

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz a rajt, ugyanis kérdésessé vált a triatlonversenyek helyszíne, ugyanúgy, ahogy egy hónapja a párizsi olimpián, bár ahogy akkor, most is a Szajnában tervezik megrendezni az úszást. 

Az elmúlt napokban egyáltalán nem volt gond a vízminőséggel, a versenyzők edzhettek is a folyóban, de azóta elromlott az időjárás, és emiatt most teljessé vált a bizonytalanság. 

"Tegnap úsztunk a Szajnában, hiszen minden mérés azt mutatta, hogy rendben van a vízminőség. Ám utána esett az eső, ma este is lehetnek viharok, aztán hétfőre megint esőt mutatnak az előrejelzések. Az olimpia óta az egész világ tudja, hogy ez rossz hatással van a Szajna vizére. Szóval nem tudjuk mi lesz, egyelőre úgy készülök, hogy holnap elrajtolhatunk. Nemcsak a Szajnát, hanem például a kerékpáros-pálya macskaköves részeit is teszteltem, nekem nagyon tetszik, óriási élmény" – mondta a 24 éves pécsi sportoló.

A paratriatlonosok az olimpiai táv felét teljesítik, 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás vár a mezőnyre. A szervezők a várható rossz idő miatt a hétfőre tervezett futamokat már átrakták vasárnapra, ami Mocsári Bence versenyére is hatással volt. A jelenlegi állás szerint vasárnap 12 óra 20 perckor rajtolhat el a verseny, de a végső szót majd az időjárás, a Szajna, valamint a paralimpia szervezői mondják ki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!