A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
Vágólapra másolva!
Péntek reggel egészen elképesztő úszást mutattak be a magyar versenyzők a férfi 10 km-es nyíltvízi úszás döntőjében, amelynek végén Rasovszky Kristóf aranyérmet, Betlehem Dávid pedig bronzérmet nyert. A verseny után az aranyérmes Rasovszky részben a számmisztikával magyarázta a győzelmét, de mi köze volt a sikerhez a színes zokniknak és a gumikacsáknak?

Rasovszky Kristóf hisz a számmisztikában, vannak kabalái, verseny előtti rituáléi (úszás közben például olykor Nena 1983-as slágérét, a 99 Luftballonst énekli), és ezeknek is fontos szerepük volt az olimpiai győzelmében.

Küldött jeleket nekem a világ, hogy bízzak magamban, egyrészt ugye a 19-es rajtszámot kaptam, és amióta házas vagyok, egyre jobban hiszek a számmisztikában is, és a 19 a győzelem száma” 

mondta a verseny után Rasovszky.

Rasovszky Kristóf aranyérmes a párizsi nyári olimpián
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Másrészt a nőknél Sharon van Rouwendaal nyert, aki a tokiói olimpián ugyanúgy ezüstérmes, az idei dohai vb-n meg ugyanúgy aranyérmes, mint én. Szóval ez is egy üzenet volt nekem, hogy meg lehet csinálni” – tette hozzá a friss aranyérmes, aki a kabaláiban is bízhatott, 

ilyen a színes zokni és a gumikacsa-gyűjteménye, amelyből Párizsba is vitt ki magával néhány számára kedves darabot. 

Még több érdekességet megtudhat az újdonsült olimpiai bajnokról korábbi videónkból:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!