A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara
11:00Kajak-kenuKajak 500m-elődöntő 4
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nem egy emlékezetes pillanatot hozott a női 10 ezer méteres síkfutás döntője a párizsi olimpián. Volt ájulás, egy rejtélyes eltűnés és majdnem született egy szenzáció is a verseny végén.

A női 10 ezer méteres síkfutás így kimondva nem tűnik az olimpiák legizgalmasabb versenyszámának, a párizsi olimpián rajthoz álló hölgyek megcsinálták a show-t. 

Elsőként az eritreai Rahel Daniel húzta meg a váratlant, amikor 2000 méter után egyszerűen kiállt a mezőnyből, majd kisétált a stadionból. Nem látszott, hogy sérült lenne, de lehet, hogy ő érzett valami kis sérülést, vagy egyszerűen csak megunta a futást.

5000 méter körül jött a dráma: a francia Alessia Zarbo minden előjel nélkül összeesett, ájultan zuhant a rekortánra. Azonnal jött a segítség, a 22 éves francia lányt hordágyra tették és levitték a pályáról. Magát a versenyt nem állították meg, a többiek ott futottak el Zarbo mellet, amíg ellátták az orvosok. L'Equipe szerint nincs komolyabb baja, már szombat este jobban lett.

OLYMPIC GAMES - PARIS 2024 - ATHLETICS - 20240809, Alessia Zarbo
Alessia Zarbo (a földön) a szívbajt hozta mindenkire a Stade de France-ban
Fotó: KMSP via AFP / KMSP via AFP/KMSP

És végül a szenzációs befutó, ahol majdnem meglepték az etióp sztárokat az európai futók, ugyanis az olasz Nadia Battocletti és a belga Sifan Hassan óriási csatára kényszerítette a versenyt végül megnyerő Beatrice Chebetet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!