Vágólapra másolva!
A ausztrál teniszező, Bernard Tomic a Santo Domingó-i torna fináléjában addig idegesítette az őt a negyeddöntőben legyőző ecuadori riválisát, amíg kitiltották őt a stadionból.

Az egykor óriási tehetségnek kikiáltott Bernard Tomic az elmúlt években leginkább a flegma hozzáállásával és a botrányaival került a hírekbe. Tavaly például egy olyan videó látott napvilágot, amelyen ütötte-rúgta őt két férfi, miközben ő a földön fekve könyörgött kegyelemért. A korábban világranglista-17., wimbledoni negyeddöntős teniszező az elmúlt időszakban leginkább Challenger- és ITF-tornákon próbál sikereket elérni, így tett az előző héten is.

Bernard Tomic, tenisz, teniszező
Bernard Tomic ismét nem a tenisztudásával került a hírek középpontjába
Fotó: NurPhoto via AFP / Eyepix / NurPhoto

A 31 éves, ausztrál sportoló a Santo Domingó-i Challenger-tenisztornán indult, és két győzelem után, a negyeddöntőben 6:2, 6:2-es vereséget szenvedett az ecuadori Andrés Andrade ellen.

A legyőzőjét próbálta megzavarni a pálya széléről az ausztrál teniszező, Bernard Tomic

Andrade ezt követően döntőbe jutott, ahol a bosnyák Damir Dzumhur volt az ellenfele. Dzumhurnak egy váratlan szurkolója is akadt a finálé során, pontosabban inkább az ecuadori talált magának egy ellenséges drukkert: ő nem volt más, mint Tomic. Az ausztrál teniszező ugyanis a dominikai köztársaságbeli döntőben 

folyamatosan gúnyolta a korábbi legyőzőjét, Andradénak pedig az őt a térfélcserék során is követő Tomic figyelemelterelési kísérleteiből az ötödik játékban lett elege, 

ekkor ugyanis jelezte a játékvezetőnek a problémáját. A főbíró végül úgy döntött a játszma végén, hogy kitiltja a pályáról az ausztrált, akinek így el kellett hagynia a stadiont – a közönség üdvrivalgása közepette.

Andrés Andrade számára végül az immáron nyugodtabb körülmények sem segítettek, Damir Dzumhur ugyanis 6:4, 6:4-re megnyerte a mérkőzést, így a tornagyőzelemért járó trófeát is a bosnyák teniszező hódította el.

A hozzászólók közül többen már meg sem lepődtek Bernard Tomic gyermeteg bosszúhadjáratán, mások viszont azt írták, hogy ez egy újabb mélypont a jelenleg világranglista-237. ausztrál teniszező, eredetileg ígéretesen induló karrierjében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!