A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal nem indul el az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A 38 éves spanyol szupersztár a közösségi oldalán jelentette be, hogy kihagyja a legendás Arthur Ashe Stadionban augusztus 26-án kezdődő New York-i tenisztornát.

"Szeretném tudatni veletek, hogy úgy döntöttem, nem versenyzek az idei US Openen, ahová csodálatos emlékek fűznek. Hiányozni fognak az izgalmas és különleges éjszakai mérkőzések, de nem hiszem, hogy most képes lennék 100%-ot nyújtani. A következő versenyem a Laver-kupa lesz Berlinben" - írta a spanyol sztár, aki bejegyzésében megköszönte a rajongók támogatását és sok szerencsét kívánt az indulóknak. 

Nadal így az idei négy nagy tornából csak kedvencén, a Roland Garroson szerepelt, ahol az első fordulóban kikapott a német Alexander Zverevtől. Nadal az olimpián ott volt Párizsban, egyesben Fucsovics Márton legyőzése után a későbbi bajnok szerb Novak Djokovictól kapott ki, míg párosban Carlos Alcaraz oldalán a negyeddöntőig jutott, ott azonban drámai búcsút vett.

A sérülései miatt a világranglistán jelenleg csak 159. klasszis négyszer nyert New Yorkban, ahol az elmúlt öt évben csak 2022-ben lépett pályára - írja az MTI.

A US Open augusztus 26-án, míg a Laver-kupa szeptember 20-án rajtol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!