A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő döntőt rendeztek csütörtök este a férfiak 200 méteres síkfutásában. A világbajnoki címvédő, 100 méteren már aranyérmes Noah Lyles Covid-fertőzötten állt a rajthoz és lett végül harmadik.

Szürreális belegondolni, hogy a három évvel ezelőtti, tokiói olimpián még nézők sem lehettek az ötkarikás játékokon a világméretű járvány miatt, most pedig Párizsra eljutottunk oda, hogy valaki konkrétan fertőzötten odaállhat a többi versenyző közé és jelen esetben futhat egy döntőt.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy 

Lyles még a 100 méteres futása után lett rosszul hétfőn, és azt érezte, hogy ez nem egy sima döntő utáni fáradtság, aztán keddre kiderült, hogy a lázas megbetegedés Covid-19.

Ennek ellenére csütörtökön odaállt a rajthoz és a harmadik helyen célba is ért, a versenyt a botswanai Letsile Tebogo nyerte meg, így ő lett az első afrikai, aki megnyerte a férfi 200 méteres bajnoki címet. Lyles a célba érkezést követően összeesett, az orvosi személyzetnek kellett segíteni az amerikain, aki végül kerekesszékben ülve hagyta el a stadiont.  

Fotó: Jewel SAMAD / AFP)

Jelenleg az amerikai küldöttség válaszára vár mindenki, hogy indulhatott el egy versenyen egy Covid-19 fertőzött atléta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!