A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Az újabb rekordot döntő Teddy Riner vezetésével a hazai válogatott nyerte meg szombaton a vegyes csapatversenyt a párizsi olimpia cselgáncstornáján.

A fináléban a tokiói játékok döntőjében a franciákkal szemben alulmaradt japánok már 3-1-re vezettek, de a közönségkedvencek kiegyenlítettek, a nehézsúlyú Riner a mérkőzés nyolcadik percében győzte le szokásos belső combdobásával Szajto Tacurut. Mivel 3-3-ra állt a csata, sorsolás útján dőlt el, hogy melyik súlycsoport versenyzői vívják meg a mindent eldöntő aranypontos meccset. A Mars-mező Aréna közönsége őrjöngve fogadta, hogy éppen ismét a nehézsúlyt "dobta a gép", így újra Riner és Tacuru következett. Az ázsiai óriás ezúttal hat és fél percig állta a sarat, mígnem a 204 centis és 150 kilós hazai dzsúdós kedvenc technikájával ippont dobott rajta.
    A 11-szeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Riner - aki lánggyújtóként működött közre a nyitóünnepségen - lett pénteken a cselgáncs első négyszeres olimpiai bajnoka, majd csapatban tovább javította a rekordot. 2012-ben, 2016-ban és idén diadalmaskodott egyesben, Tokióban és Párizsban pedig csapatban nyert aranyat.

Eredmények:
vegyes csapatverseny, olimpiai bajnok:
   Franciaország
2. Japán
3. Brazília és Koreai Köztársaság
    Magyarország helyezetlen

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!