Vágólapra másolva!
A Fradi kedden hivatalosan is bejelentette, hogy az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf és az olimpiai bronzérmes Betlehem Dávid után újabb olimpikon úszóval erősít, mert leigazolta a párizsi olimpián 100 méter gyorson a bronzéremről egyetlen századdal lemaradó Németh Nándort.

Németh Nándor már junior pályafutása alatt is rendkívül sikeres úszó volt. 2017-ben háromszoros Európa-bajnok lett, és Indianapolisban, a világbajnokságon is begyűjtött két aranyérmet. 

A 2017-es budapesti vizes világbajnokságon a 4x100 méteres gyorsváltóval a mai napig emlékezetes, hatalmas bravúrt végrehajtva bronzérmes lett alig 18 évesen.

2022-ben a római kontinensviadalon a 4x200-as gyorsváltó tagjaként lett Európa-bajnok, míg a 4x100-as váltóval ezüstérmet szerzett. Az idei nyári belgrádi Eb-n újabb két ezüsttel gyarapította érem kollekcióját ugyanebben a két váltószámban. 

A 2024-es világbajnokságon megszerezte első egyéni érmét a felnőttek között, miután Dohában harmadik lett 100 méter gyorson, és ettől a nyári, párizsi olimpián is csak egy hajszál, azaz egyetlen századmásodperc választotta el (itt negyedik lett).

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!